Βασίλης Γιόγιακας: Ερώτηση προς τον υπουργό παιδείας για το νέο τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας

0

Τη θέση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με δημοσιοποιημένη πληροφορία για πρόταση να ιδρυθεί Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα ζητά να πληροφορηθεί με Ερώτησή του ο Βασίλης Γιόγιακας. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν επιβεβαιώνει τη διαρροή για την ίδρυση νέου τμήματος στο πλαίσιο του νέου, ενιαίου πανεπιστημιακού οργανισμού, αν το νέο τμήμα σχεδιάζεται να ιδρυθεί εξ αρχής ή να αποτελέσει μετεξέλιξη του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Πληροφορία για την ίδρυση Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα»

Σε δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου – στο οποίο φέρεται να παρουσιάζεται κατ’ αποκλειστικότητα η πρόταση-πόρισμα της οικείας Επιτροπής για τη συνένωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου – γίνεται αναφορά στην «ίδρυση επτά νέων τμημάτων, εκ των οποίων τα πέντε εντάσσονται σε υφιστάμενες σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τα δύο εντάσσονται στις νέες σχολές» (ως νέες σχολές αναφέρονται η Σχολή Γεωπονίας, Τροφίμων και Διατροφής και η Σχολή Εφαρμογών, Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών). Μεταξύ των επτά νέων τμημάτων που προβλέπεται να ιδρυθούν περιλαμβάνεται και το Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας με έδρα την Ηγουμενίτσα. Σε διακριτό σημείο του δημοσιεύματος γίνεται επίσης αναφορά στην «ίδρυση τριών νέων τμημάτων εξ αρχής» τα οποία είναι τα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, Ειδικής Αγωγής και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Η αντιδιαστολή της ίδρυσης των επτά νέων τμημάτων, μεταξύ αυτών και του Τμήματος Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας, με την «εξ αρχής» ίδρυση άλλων τριών νέων τμημάτων στο πλαίσιο του νέου, ενιαίου, πανεπιστημίου, προκαλεί περαιτέρω σύγχυση σχετικά με το αν το προτεινόμενο Τμήμα στην Ηγουμενίτσα θα είναι μετεξέλιξη του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Ηπείρου ή όχι. Σημειώνεται ότι στην ομαλή μετάβαση στο νέο Τμήμα Διαπολιτισμικών Σπουδών θα συνέβαλε η προσωρινή εισαγωγή κύριας κατεύθυνσης «Εφαρμογών Ξένων Γλωσσών στη Διοίκηση και το Εμπόριο» στο Τμήμα που λειτουργεί σήμερα στην Ηγουμενίτσα, σύμφωνα με την πρόταση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • Εάν επιβεβαιώνει την πληροφορία που έχει δημοσιευθεί για πρόταση της οικείας Επιτροπής να ιδρυθεί Τμήμα Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας στην Ηγουμενίτσα,
  • Εάν το νέο τμήμα σχεδιάζεται να ιδρυθεί εξ αρχής ή να αποτελέσει μετεξέλιξη του υφιστάμενου Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, χωρίς το τελευταίο να παύσει τη λειτουργία του,
  • Πότε αναμένεται η λήψη οριστικών αποφάσεων ως προς τη νέα ακαδημαϊκή οργάνωση του νέου πανεπιστημιακού οργανισμού και πότε εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το ΤΕΙ Ηπείρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ