Επιχείρηση «Πανάκεια» στη Βρετανία: Γήπεδα γίνονται κέντρα εμβολιασμού – Η συνδρομή του στρατού (pics)

0

Τεράστια επιχείρηση έχει στηθεί στη Βρετανία που αφορά στον μαζικό εμβολιασμό για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Κάπως έτσι, αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες να πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί και στον υπόλοιπο κόσμο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, 50 νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχτούν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δύο δόσεις του εμβολίου που πήρε έγκριση στη Βρετανία.

Περίπου 40 εκατομμύρια εμβόλια θα αρχίσουν να χορηγούνται στους πολίτες της Βρετανίας από την επόμενη εβδομάδα. Μάλιστα, ο στρατός της χώρας έχει αναλάβει τη διανομή του εμβολίου της Pfizer. Οι εμβολιασμοί αρχίζουν τη Δευτέρα.

Κρατικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι η διανομή θα είναι πιο περίπλοκη από ό,τι υπολόγιζαν, καθώς οι ποσότητες των εμβολίων που θα διανέμονται δεν μπορούν να σπάσουν σε λιγότερα από 975 δόσεις τη φορά.

Άλλωστε, το εμβόλιο πρέπει να διατηρείται στους μείον 70 βαθμούς μέχρι λίγο πριν από τη χρήση του. Επομένως, η διατήρησή του πρέπει να ελέγχεται κάθε δευτερόλεπτο από ειδικούς έως ότου έρθει η ώρα να χορηγηθεί.

Τα νοσοκομεία στα οποία υπάρχουν οι προϋποθέσεις αυτές θα λειτουργούν ως κόμβοι μέσω των οποίων οι πρώτοι πολίτες θα λάβουν το εμβόλιο.

The drill, code-named Exercise Panacea, took place at Ashton Gate football and rugby stadium in Bristol

Σημειώνεται ότι η εν λόγω επιχείρηση ονομάστηκε Πανάκεια και έγινε στο γήπεδο του Μπρίστολ. Επιπλέον, κατά προσέγγιση 7 περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός με πρώτους τους υγειονομικούς, τις ευπαθείς ομάδες και άλλες κατηγορίες πολιτών στην συνέχεια.

In yesterday's exercise 30 staff and volunteers were looped through the building pretending to be different types of patients, from one suffering an adverse reaction to one with symptoms or one who won't get the jab

Η κυβέρνηση αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για να αρχίσει η διανομή των εμβολίων σε οίκους ευγηρίας.

Pfizer's 'freezer farm' - a warehouse the size of a football pitch that is storing finished Covid vaccines in Puurs, Belgium

Χθες 30 μέλη του προσωπικού και εθελοντές έκαναν άσκηση σε πραγματικές συνθήκες.

A lorry leaves Pfizer's manufacturing plant in Puurs, Belgium, after the American firm's Covid-19 vaccine was approved in the UK. It's not clear if the lorry pictured was transporting the jabs


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here