ΟΕΝΓΕ: Προς απομάκρυνση επικουρικός γιατρός στο νοσοκομείο Σερρών, λόγω εμβολιασμών…

0

Το ενδεχόμενο απομάκρυνσης επικουρικού γιατρού από το ΕΣΥ, επειδή δεν δέχτηκε να γίνει υπεύθυνος εμβολιασμών στο νοσοκομείο Σερρών, καταγγέλλει η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ).

Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Στις αρχές Ιανουαρίου η διοίκηση του νοσοκομείου Σερρών ήθελε να υποχρεώσει συνάδελφο επικουρικό… ορθοπαιδικό (!) να αναλάβει υπεύθυνος εμβολιασμού στο νοσοκομείο. Ο συνάδελφος απόλυτα δικαιολογημένα εξέφρασε επιφυλάξεις για αυτόν τον ορισμό, γιατί αυτονόητα η ειδικότητα της ορθοπαιδικής δεν έχει καμία απολύτως σχέση ως γνωστικό αντικείμενο με τους εμβολιασμούς. Για αυτό ο συνάδελφος εμμέσως πλην σαφώς απειλήθηκε με απόλυση.

Ως σήμερα, 12 Ιανουαρίου, ο συνάδελφος δεν έχει ειδοποιηθεί για την ανανέωση της σύμβασής του ως 31/10/21 όπως προβλέπεται για όλους τους επικουρικούς από την ισχύουσα πρόσφατη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Και αυτό μάλιστα παρά το γεγονός ότι ο συνάδελφος συμμετέχει κανονικότατα ως και σήμερα στο πρόγραμμα εφημεριών και λοιπών δραστηριοτήτων του νοσοκομείου.

Άρα μετά από τα κρούσματα απειλών για απόλυση σε επικουρικούς λόγω συνδικαλιστικής τους δράσης (με κορυφαίο παράδειγμα αυτό του Προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου ‘Άγιος Σάββας’), τώρα έχουμε και νέα κρούσματα επαπειλούμενης απόλυσης ενάντια σε επικουρικούς γιατρούς επειδή εκφράζουν επιφυλάξεις για αντιδεοντολογικές και αντιεπιστημονικές εντολές διοικήσεων όσον αφορά τα καθαρά ιατρικά τους καθήκοντα.

Η Κυβέρνηση και πολλοί διοικητές νοσοκομείων και ΥΠΕ συνεχίζουν έναν επικίνδυνο, αυταρχικό κατήφορο. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως αυτοί οι απαράδεκτοι εκβιασμοί.

Να εφαρμοστεί και στην περίπτωση του συναδέλφου αλλά και σε όλες τις περιπτώσεις επικουρικών γιατρών η ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση της ίδιας της Κυβέρνησης, που προβλέπει παράταση της σύμβασης έως 31/10/21″.

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here