Τραμπ: Η Κίνα συμφώνησε να μειώσει τους δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα

0

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Κίνα συμφώνησε να «μειώσει και να άρει» τους δασμούς σε αμερικανικά αυτοκίνητα που εισάγει, κάτω από το επίπεδο των δασμών τους οποίους αυτή τη στιγμή επιβάλλει το Πεκίνο σε οχήματα που έχουν κατασκευαστεί στις ΗΠΑ.

Μία ημέρα αφού ο ίδιος και ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κήρυξαν εκεχειρία 90 ημερών στον εμπορικό πόλεμο των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη, προκειμένου να υπάρξει χρόνος για διαπραγματεύσεις, ο Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter: «Η Κίνα συμφώνησε να μειώσει και να άρει τους δασμούς στα αυτοκίνητα που εισάγονται στην Κίνα από τις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή οι δασμοί φθάνουν στο 40%».

Σε μία συνάντηση που κράτησε δυόμισι ώρες οι ΗΠΑ συμφώνησαν να μην αυξήσουν περαιτέρω τους δασμούς τους την 1η Ιανουαρίου ενώ η Κίνα από την πλευρά της δέχτηκε να αγοράσει άμεσα περισσότερα αγροτικά προϊόντα από Αμερικανούς αγρότες.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν επίσης να αρχίσουν συζητήσεις για το πώς θα μπορούσαν να επιλυθούν θέματα όπως η πνευματική ιδιοκτησία, οι εμπορικοί φραγμοί μη δασμολογικού χαρακτήρα και οι διαδικτυακές παραβάσεις.

Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος είπε ότι οι υπάρχοντες δασμοί ύψους 10% σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων θα αυξηθούν στο 25% εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σε 90 ημέρες.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here