Στην Ακαδημία Πλάτωνος ο Παύλος Γερουλάνος – Συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες (φωτογραφίες)

0

Την περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος επισκέφθηκε για δεύτερη φορά σήμερα, Δευτέρα, ο υποψήφιος για το δήμο Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος.

Ο Π. Γερουλάνος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους και καταστηματάρχες, οι οποίοι του εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για την γειτονιά τους. Στο επίκεντρο των προβληματισμών τους, το πρόβλημα των ναρκωτικών και η ανάγκη δημιουργίας κέντρων περίθαλψης και φροντίδας για τους χρήστες αλλά και η ανάδειξη του Πάρκου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Παράλληλα συζήτησαν για το λαθρεμπόριο αλλά και τις καμένες λάμπες που εντείνουν την ανασφάλεια όταν πέφτει η νύχτα. «Η πλατεία Αγίου Γεωργίου έχει τις δυνατότητες να ζωντανέψει ξανά», τόνισε ο Δημήτρης, ο οποίος διατηρεί ζαχαροπλαστείο στην πλατεία.

Τα προβλήματα της περιοχής πολλά. «Σου μιλάμε με ένταση, μη μας παρεξηγείς. Αλλά δεν είναι εύκολο να ζεις στη γειτονιά μας» είπαν κάτοικοι στον κ. Γερουλάνο.

Ο υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων απάντησε σχετικά: «Η Ακαδημία Πλάτωνος, που επισκεφτήκαμε σήμερα, είναι μια τραυματισμένη γειτονιά που κρύβει ιδιαίτερο αναξιοποίητο πολιτιστικό πλούτο:  η περιοχή θα όφειλε να γίνει κέντρο πολιτισμού και μάθησης, πόλος έλξης για τουρίστες, λάτρεις και ερευνητές της φιλοσοφίας από όλο τον κόσμο. Και στους κατοίκους της όμως, αξίζει μια αξιοπρεπής καθημερινότητα. Αν δεν σταθούμε στην ένταση και στις δυσκολίες σήμερα στον δρόμο, πώς θα τις αντιμετωπίσουμε αύριο; Στα δύσκολα, μέχρι να γίνει κάθε μέρα ευκολότερη για όλους».

Ο Παύλος Γερουλάνος τις επόμενες ημέρες θα κάνει δράσεις στην Πλατεία Θεάτρου και την Πανόρμου, την οποία θα επισκεφθεί για δεύτερη φορά.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here