Ηγουμενίτσα: Ο Σύλλογος “Στοργή” έστειλε μήνυμα διεκδίκησης των δικαιωμάτων των ΑμεΑ…

0

Μια όμορφη συγκινητική βραδιά έζησαν οι δεκάδες πολίτες που παραβρέθηκαν χθες το απόγευμα στο θέατρο “Εστία” για την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος “Στοργή” με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Στοργή” Νίκος Κάσσαρης, μίλησε για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία και το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε όλοι μας όχι μόνο στα άτομα αυτά αλλά και στη ίδια την οικογένεια που περνά το δικό της “Γολγοθά”.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν: εκ μέρους του Μητροπολίτη , ο Αρχιερατικός Επίτροπος και Θεολόγος π. Ελεύθεριος Κωνσταντής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας  Βασίλης Γιόγιακας , η Δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση και ο Αντιδήμαρχος πρόνοιας κ. Δημήτριος Πάκος.

Από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πήραν μέρος στην εκδήλωση, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό όπου ο προϊστάμενος Κυριάκος Τσόδουλος, μίλησε για τη δύναμη των παιδιών και παρουσίασε ένα δεκάλεπτο βίντεο με τις δράσεις του ειδικού σχολείου . Ένα ειδικό σχολείο που έχει εκπαιδευτικούς που αγαπούν αυτό που κάνουν και βγάζουν τα παιδιά στην κοινωνία συμμετέχοντας σε πολλές δράσεις.

Παράλληλα με υγεία την εκδήλωση λειτουργούσε και χριστουγεννιάτικο Bazaar του συλλόγου αλλά και των ειδικών σχολείων.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here