Ηγουμενίτσα: Εντοπίστηκε νεκρή σπάνιο είδος θαλάσσιας χελώνας στον ποδηλατόδρομο-Ένας Απέραντος σκουπιδότοπος όλη η περιοχή+(φώτο)

0

Τον καθημερινό τους περίπατο απολάμβαναν εχτές μια παρέα φοιτητών όταν έπεσε στην αντίληψη τους η νεκρή θαλάσσια χελώνα. Σε κατάσταση προχωρημένης αποσύνθεσης και με τους πολίτες καθημερινά να βλέπουν την θαλάσσια χελώνα, με τους αρμόδιους απλώς θεατές και να μην έχουν καμία αντίληψη του θέματος,καθώς η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί πλέον έναν απέραντο σκουπιδότοπο,μπορεί κάποιος να βρει από μια απλή σακούλα,παιδικά σωσίβια,άρβυλα και.. πολλά διάφορα αντικείμενα.

Αίσθηση προκάλεσε στους φοιτητές η εγκατάλειψη που επικρατεί στην περιοχή του ποδηλατόδρομου χαρακτηριστικά είπαν αποκλειστικά στο thesprotia24.gr ”Είναι ένα τοπίο πολύ όμορφο που μπορεί κάποιος τόσο από εμάς όσο και από τους πολίτες εδώ της πόλης να απολαύσουν τη θέα της θάλασσας με έναν περίπατο,άλλα η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα δεν μοιάζει για ποδηλατόδρομο”.

Η θαλάσσια χελώνα πιθανόν παρασύρθηκε στον κόλπο της Ηγουμενίτσας και στην προσπάθεια να βγει από το νερό για την ανεύρεση τροφής, κάποια πλαστική σακούλα ήταν το αίτιο για να σταματήσει το ταξίδι της στην πόλη μας.Η θαλάσσια χελώνα αποτελεί σπάνιο είδος ενώ η κύρια αιτία θανάτου στις ακτές είναι από τις πλαστικές σακούλες καθώς τις ”μπερδεύουν” με τις μέδουσες.

Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι τουλάχιστον εκτός από τα ξύλα που έκοψαν, ξεχάσαν ότι ένα τέτοιο έργο όπως ο ποδηλατοδρομος χρειάζεται και κάποια συντήρηση.Ευελπιστούμε ότι θα πάνε στην περιοχή να απομακρύνουν το σπάνιο θαλάσσιο είδος αφού δεν μπορούν να προστατέψουν την περιοχή..

 

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες:

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ