Πως τα δάχτυλα δείχνουν αν μια γυναίκα είναι άπιστη

0

Οι γυναίκες με μακριούς δείκτες στο αριστερό τους χέρι είναι πιο πιθανό να απατήσουν τον σύντροφό τους, σύμφωνα με μια μελέτη.

Τα ευρήματα της έρευνας προκάλεσαν έκπληξη στους επιστήμονες καθώς οι μακριοί δείκτες σχετίζονται με πιο τυπικά γυναικεία χαρακτηριστικά.

Ο μεγαλύτερος δείκτης και ο μικρότερος παράμεσος έχουν συνδεθεί με την έκθεση σε υψηλότερα επίπεδα θηλυκών ορμονών στην μήτρα. Θεωρήθηκε πως οι γυναίκες με μεγαλύτερη «θηλυκότητα» θα ήταν πιθανότερο να ήταν ικανοποιημένες με τις σχέσεις τους και λιγότερο παρορμητικές.

Η έκθεση στην ορμόνη φύλου, οιστρογόνο, στη μήτρα, οδηγεί στο να μεγαλώνουν περισσότερο οι δείκτες των γυναικών σε σχέση με τους παράμεσους.

Αντίθετα, η έκθεση στην ανδρική σεξουαλική ορμόνη τεστοστερόνη στην μήτρα, έχει ένα πιο «ανδρικό» αποτέλεσμα – και έχει ω ς αποτέλεσμα ένα μακρύτερο παράμεσο και έναν μικρότερο δείκτη. Οι άνδρες, από την άλλη, με μεγαλύτερους παράμεσους από ότι δείκτες, αποδεικνύεται ότι είναι καλύτεροι αθλητές.

Η Eiluned Pearce του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης πραγματοποίησε την έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Royal Society Journal. Έκανε μετρήσεις για τα μήκη δακτύλων σε 374 γυναίκες εθελόντριες ενώ πήρε και δείγμα του DNA τους. Επίσης, οι γυναίκες αυτές συμπλήρωσαν ψυχολογικά τεστ σχετικά με την ποιότητα της σχέσης τους.

Διαπίστωσε ότι οι «γυναίκες με υψηλότερους δείκτες στο αριστερό χέρι είναι πιο παρορμητικές και βαθμολογούν τις ερωτικές σχέσεις τους λιγότερο ευνοϊκά».

Στην μελέτη της υποθέτει επίσης πως οι γυναίκες με μακρύτερους δείκτες από ότι παράμεσους είναι πιο φεμινίστριες και τραβούν την προσοχή των ανδρών.

Επειδή γνωρίζουν ότι έχουν πολλές επιλογές, «αυτό μπορεί να συνδέεται με δυσαρέσκεια με τους σημερινούς συντρόφους» και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φλερτ – ή όπως τα αποκαλούν οι επιστήμονες «ευκαιριακές σχέσεις» και «παρορμητικές» συνευρέσεις με άνδρες που δεν είναι σύζυγοι ή σύντροφοί τους.

Φωτογραφίες: Pexels, Daily Mail


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here