Ηγουμενίτσα: Δεκάδες ανήλικοι χωρίς δίπλωμα-Κίνδυνος για την ζωή τους

0

Συχνό είναι το φαινόμενο σε κεντρικούς δρόμους στην πόλη της Ηγουμενίτσας τα γνωστά ”παπάκια” ,θα τα παρατηρήσει κάποιος είτε από τον μεγάλο θόρυβο που προκαλεί η εξάτμιση τους είτε από τους επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποιούν οι οδηγοί, στα κεντρικά σημεία της πόλης. Όπως έχει παρατηρηθεί οι οδηγοί κατά πλειοψηφία είναι ανήλικοι και δεν διαθέτουν άδεια οδήγησης.

Από το περασμένο καλοκαίρι η Αρμόδια αρχή εφάρμοσε τη χρήση του κράνους χωρίς καμιά διάκριση, έτσι μικροί και μεγάλοι υπό τον φόβο από τα τσουχτερά πρόστιμα έβαζαν όλοι κράνος,ξεχνώντας όμως όλα τα υπόλοιπα,δεν σημαίνει ότι όποιος φοράει το προστατευτικό κράνος έχει και δίπλωμα οδήγησης… Το περασμένο καλοκαίρι μάλιστα κάποιοι οδηγοί δικύκλων προτιμούν τον ποδηλατόδρομο για να πηγαίνουν στο δρέπανο, αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο το μπλόκο της τροχαίας.

Αν περάσει κανείς έξω από τα σχολικά συγκροτήματα της πόλης θα δει δεκάδες μηχανάκια,συνήθως 125 κυβικών και κάποια από αυτά ”πειραγμένα” και αν παρατηρήσει κάνεις ποιοι τα οδηγούνε;; .. παιδιά.. έφηβοι.. από 15 ετών έως και 17.

Το πρόβλημα φυσικά ξεκινάει από τους γονείς που εγκρίνουν τόσο την αγορά της μηχανής και μάλιστα με παραπάνω κυβικά. Φυσικά αν πέσουν σε κάποιο μπλόκο της τροχαίας είναι ιδιαίτερα προστατευτικοί και θα χρησιμοποιήσουν την παλιά κλασική μέθοδο της Ελληνικής νοοτροπίας το.. βύσμα.

Η πόλη της Ηγουμενιτσας αν γυρίσει κανείς τον χρόνο πίσω έχει θρηνήσει πολλά νέα παιδιά, αρκετά δυστυχήματα κάποια από τα οποία είχαν αποβεί μοιραία για την ζωή των παιδιών, αν κοιτάξει γύρω του κάποιος στο δρέπανο είναι γεμάτο από μικρά εικονοστάσια,φυσικά δεν είναι το μόνο μέρος που έχει συμβεί κάποιο θανατηφόρο ατύχημα. Τα συνήθη αίτια είναι η κατανάλωση αλκοόλ η υψηλή αυτοεκτίμηση όταν κάποιος από εκείνους κάνει επίδειξη ικανοτήτων και φυσικά οι ΚΟΝΤΡΕΣ. Συναντήσεις σε διάφορα μέρη του νομού οπού η ταχύτητα και η αδρεναλίνη ανεβαίνουν στα ύψη αγνοώντας φυσικά για τους κίνδυνους. Αυτά τα γνωρίζουν οι γονείς;; διότι αν τα γνωρίζουν είναι διπλό το σφάλμα τους!

Από την πλευρά της η αρμόδια αρχή χωρίς καμία εξαίρεση πρέπει να επιβάλει ότι λέει ο νόμος, σε οποίον οδηγεί χωρίς δίπλωμα, δεν αρκεί το πρόστιμο των 40 ευρώ για το κράνος η για την εξάτμιση, φυσικά οι άνθρωποι της τροχαίας θα ξέρουν καλύτερα από εμάς το τι πρέπει να κάνουν άλλα να το εφαρμόσουν στο ακέραιο.

Η παιδεία και η νοοτροπία στην οδική ασφάλεια πρέπει επιτελούς να αλλάξει τόσο σε αυτή την πόλη όσο και σε ολόκληρη την χώρα. Δεν είναι δυνατόν πρώτα να αγοράζουν την μηχανή και το δίπλωμα όταν και αν.. πρέπει να υπάρχει μια σειρά μια τάξη αν θέλουμε επιτελούς οι νέοι να μην χάνουν την ζωή τους στην άσφαλτο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ