Σε ρυθμούς συνεδρίου η Ν.Δ.

0

[ad_1]


Ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυρ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του συνεδρίου Eυ. Μεϊμαράκη, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Οργανωτικής Επιτροπής του κόμματος στα γραφεία της Πειραιώς.

Αντίστροφα μετράει, οδεύοντας προς το συνέδριο, η Πειραιώς, η οποία ετοιμάζει την ολοκληρωμένη φάση του προγράμματος και των μηνυμάτων που θα απευθύνει στο «τελικό σάλπισμα πριν από τη μεγάλη μάχη», το 12ο τακτικό συνέδριο της Ν.Δ. που αρχίζει την επόμενη Παρασκευή (14 Δεκεμβρίου) και το οποίο θα σηματοδοτήσει και επισήμως την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. Τον συμβολισμό αυτό εξέπεμψε και ο πρόεδρος του συνεδρίου Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος υπογράμμισε ότι το μήνυμα που θα στείλει η Ν.Δ. είναι ότι το πρόγραμμα και οι αρχές της «μπορούν να πάνε την Ελλάδα πιο μπροστά», ενώ απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης σημειώνοντας ότι «όλοι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά, θα πάμε προς τη νίκη».

Εξάλλου, η τοποθέτηση του πρώην προέδρου του κόμματος στην κεφαλή του εκλογικού συνεδρίου της Ν.Δ. δεν ήταν τυχαία και στόχευε εξαρχής να στείλει μήνυμα συστράτευσης όλων των δυνάμεων της Ν.Δ. μπροστά στην κάλπη, αλλά και τερματισμού της όποιας εσωκομματικής γκρίνιας ή εσωστρέφειας. Οπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης μετά τη χθεσινή συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου στο Μοσχάτο, «το 2019 είναι ένα έτος εκλογών, πολλαπλών εκλογών, και η Ν.Δ. πρέπει να είναι έτοιμη να δώσει τη μάχη για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές».

«Παρών» ο Βέμπερ

Ο κ. Μεϊμαράκης, εξάλλου, θα είναι ο μόνος –εκτός φυσικά του Κυριάκου Μητσοτάκη– που θα απευθύνει ομιλία (την εναρκτήρια) στην αυλαία του συνεδρίου την ερχόμενη Παρασκευή. Προσκεκλημένος είναι και ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο οποίος θα μιλήσει το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ομιλία θα απευθύνει στο συνέδριο και ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά και, μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μαργαρίτης Σχοινάς. Την τελευταία ημέρα, κατά την οποία θα εκλεγούν και τα νέα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, θα μιλήσουν οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος και βέβαια οι κ. Μητσοτάκης και Μεϊμαράκης. Η Πειραιώς στοχεύει μέσω της κορυφαίας κομματικής διαδικασίας να προσδώσει στίγμα νίκης, καθώς επισημαίνει ότι είναι το τελευταίο συνέδριο πριν από τις εκλογές και το τελευταίο που βρίσκει τη Ν.Δ. στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Επιδιώκει να σηματοδοτήσει και ευρύτερα ανοίγματα που φιλοδοξεί να κάνει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες, με κοινωνική ατζέντα που θα διευρύνει το εκλογικό ακροατήριο και σε ασθενέστερες ομάδες πολιτών. Δεν είναι τυχαίο ότι το παράλληλο πρόγραμμα και τα τραπέζια του συνεδρίου είναι επικεντρωμένα τόσο στις ανισότητες και στην οικογένεια όσο και στο μέλλον της εργασίας, αλλά και στη νέα γενιά αποδήμων Ελλήνων. Σημειώνεται ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές.

Την ίδια ώρα, τον πρωθυπουργό φωτογράφισε η Πειραιώς ως ηθικό αυτουργό της δίωξης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου Σοφίας Ζαχαράκη από τον Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο η Ν.Δ. χαρακτήρισε «το δημοσιογραφικό alter ego του Αλέξη Τσίπρα». Υπενθυμίζεται ότι ο προαναφερθείς είχε ζητήσει τη σύλληψη της κ. Ζαχαράκη με τη διαδικασία του αυτοφώρου για σχόλιό της που τον αφορούσε. Ο δημοσιογράφος επανήλθε με αγωγή εις βάρος της κ. Ζαχαράκη, αξιώνοντας το «εξωφρενικό», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ν.Δ., ποσό των 300.000 ευρώ και επιπλέον ημερήσια χρηματική ποινή 30.000 ευρώ και προσωρινή κράτηση μέχρι να μεταμεληθεί δημοσίως. Η Ν.Δ. διαμηνύει ότι η αγωγή δεν στρέφεται κατά της κ. Ζαχαράκη, αλλά κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης και «είναι προφανές ότι η Ν.Δ. θα είναι αντίδικος του κ. Βαξεβάνη στη δίκη». «Επειδή, όμως, η Νέα Δημοκρατία ούτε εκφοβίζεται ούτε φιμώνεται, καλεί ευθέως τον κ. Τσίπρα να βρει το θάρρος να αναλάβει, επιτέλους, στο ακέραιο την ευθύνη του για τον δημοσιογραφικό υπόκοσμο που τον στηρίζει», αναφέρει η Πειραιώς.

[ad_2]
kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here