Το φυσικό σπα που «αψηφά» τον χειμώνα

0

Το όνομα Πόζαρ στη ντοπιολαλιά σημαίνει «κάτω από τη φωτιά» (Πο=κάτω, Ζαρ=φωτιά). Και με μία βουτιά στα νερά του καταλαβαίνει κανείς από πού προέκυψε το όνομα.  Από τις πηγές της Αριδαίας βγαίνει ζεστό νερό, που έχει σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Και μπορούν οι επισκέπτες να απολαύσουν την ιαματική του δράση στις «πισίνες» της φύσης.

Ιδανικό φόντο στις χαλαρωτικές βουτιές το τοπίο με το άγριο δάσος στη σκιά του βουνού, που συμπληρώνει τις ψηφίδες της ξεκούρασης και της απόλαυσης. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι ένας προορισμός όλων των εποχών, ενώ το χειμώνα όσοι έχουν απολαύσει τις βουτιές στο φυσικό αυτό σπα, μπορούν να βεβαιώσουν τη διαφορετική αίσθηση που σου δημιουργείται μέσα στα θερμά ιαματικά νερά των πηγών.

Στην περιοχή ξεχωρίζει, ακόμη, το φαράγγι των Λουτρών και η γύρω ορεινή περιοχή, που προσφέρεται για περιπάτους, ορειβασία ή εκδρομές. Στο σημείο αυτό έχει ανακαλυφθεί κι ένα σύμπλεγμα περίπου 15 σπηλαίων με ευρήματα της προϊστορικής εποχής. Το σπηλαιοπάρκο της Αλμωπίας είναι το πρώτο του είδους του στην Ελλάδα.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here