Ευρυαγγείες: Υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία αλλά απαιτεί ειδικό γιατρό

0

Η διαφορά τους από τους κιρσούς είναι ότι έχουν μικρή διάμετρο και εντοπίζονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, κατά κανόνα στα πόδια αλλά και το πρόσωπο, είναι εξαιρετικά συχνές και αποτελούν ένδειξη φλεβικής ανεπάρκειας πρώτου βαθμού, ενώ είναι δυνατόν να συνδυάζονται με τους κιρσούς.

«Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένες φλέβες και ουσιαστικά αποτελούν παθολογικές φλέβες, των οποίων οι βαλβίδες έχουν υποστεί βλάβη, με αποτέλεσμα το αίμα να ρέει σε κατεύθυνση αντίθετη από την φυσιολογική και σε μεγαλύτερο όγκο οδηγώντας στη διάτασή τους. Ενώ προέχει η αντιαισθητική εικόνα των ποδιών, εντούτοις είναι δυνατόν να υπάρχουν και συμπτώματα, όπως βάρος στα πόδια, κνησμός, καύσος και σπανιότερα πόνος στους αστραγάλους, με τον ασθενή το πρωί να αισθάνεται καλύτερα ενώ κατά την διάρκεια της ημέρας τα συμπτώματα επιδεινώνονται σταδιακά μέχρι το βράδυ», συμπληρώνει ο κ. Ματθαίου.

Η θεραπεία

Εκτός από την απαραίτητη εξειδίκευση στη διάγνωση των ευρυαγγειών, εξειδικευμένη πρέπει να είναι και η θεραπεία τους, καθώς ενώ θεωρητικά συνεπάγονται φλεβική ανεπάρκεια πρώτου βαθμού, αποδεικνύονται δύσκολες στην αντιμετώπισή τους. Αυτό, δείχνει την ανάγκη για την όσο το δυνατόν έγκαιρη θεραπεία τους, η οποία συνήθως περιλαμβάνει ενέσεις σκληρυντικού αφρού σε συνδυασμό με δερματικό λέιζερ που πραγματοποιούνται με απλή επίσκεψη στο ιατρείο, με μέσο όρο 3-4 συνεδρίες για κάθε πόδι, με τον ασθενή να συνεχίζει κανονικά τη δραστηριότητά του μετά από κάθε συνεδρία.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here