Τα προβιοτικά βοηθούν στην απώλεια βάρους

0

Οι άνθρωποι που είναι λεπτότεροι έχουν επίσης περισσότερα καλά βακτήρια στο έντερο. Αλλά δεν υπάρχουν ακόμη αρκετά στοιχεία που να δείχνουν ότι η λήψη προβιοτικών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους και αυτό επειδή δεν γνωρίζουμε εάν τα άτομα που έχουν καλά βακτήρια στο έντερο το έχουν βιολογικά ή αν είναι αποτέλεσμα της διατροφής τους.

Ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας και της διατροφής υποδεικνύουν ότι όχι μόνον τα προβιοτικά, αλλά και τα πρεβιοτικά τροφοδοτούν τα υγιή βακτήρια του εντέρου. Τα πρεβιοτικά είναι μη αφομοιώσιμοι υδατάνθρακες που δρουν ως τροφή για τα προβιοτικά, αφού δεν μπορούν να αφομοιωθούν από το ανθρώπνο σώμα. Συμβάλουν στη διατήρηση υγιούς πεπτικού συστήματος και βρίσκονται σε δημητριακά ολικής αλέσεως, μπανάνες, σπαράγγια, σκόρδο, όσπρια, πλιγούρι βρώμης, μέλι και κρεμμύδια.

Η καλύτερη πηγή προβιοτικών είναι το γιαούρτι αλλά και τα φρούτα, τα λαχανικά και το πλιγούρι βρώμης. Έχουν χαμηλές θερμίδες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ευεργετικά για το κοιλιακό λίπος καθώς και για τη συνολική υγεία του εντέρου.

Αυτές οι πλούσιες σε ίνες τροφές παράγουν λιπαρά οξέα στο σώμα μας, τα οποία πιστεύεται ότι αυξάνουν τα επίπεδα GLP 1, μιας ορμόνης που βρίσκεται στο έντερο. Όσο περισσότερο GLP 1 έχουμε τόσο λιγότερο πεινασμένοι αισθανόμαστε, κάτι που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Τι θα πρέπει να τρως για να έχεις υγιές έντερο και να αδυνατίσεις;

1)Τρώγε τουλάχιστον μία μερίδα βρώμης και κριθάρι την ημέρα. Αυτοί οι υδατάνθρακες είναι πιο ευεργετικοί από άλλους τύπους δημητριακών ολικής αλέσεως επειδή είναι γεμάτοι με διαλυτές ίνες, πράγμα που βοηθά στην κινητικότητα του εντέρου.

2)Κατανάλωνε τρεις έως τέσσερις μερίδες φρούτων και τρεις με έξι μερίδες λαχανικών στα γεύματά σου.

3)Τρώγε μια μερίδα γιαουρτιού κάθε μέρα για να πάρεις μια υγιή δόση προβιοτικών.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here