Η Ρωσίδα που κατηγορείται για κατασκοπεία στις ΗΠΑ αποδέχεται την ενοχή της

0

Οι δικηγόροι της Ρωσίδας Μαρία Μπούτινα που συνελήφθη στις ΗΠΑ με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία κι η αμερικανική εισαγγελία κατέθεσαν σήμερα, Δευτέρα, από κοινού αίτηση, προς την Δικαιοσύνη, μέσω της οποίας ζητούν από το δικαστήριο να ορίσει ημέρα διεξαγωγής ακροαματικής διαδικασίας, με αφορμή την συμφωνία που επήλθε μεταξύ της Ρωσίδας κατηγορούμενης με την ανάκριση.

Αυτό απορρέει από τα δικαστικά έγγραφα που βρίσκονται στο δικαστήριο της Κολούμπια και βάσει των οποίων ενημερώθηκε ο ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου TASS.

Το γεγονός ότι η υπεράσπιση και ο δημόσιος κατήγορος της Μπούτινα «υποβάλλουν από κοινού αίτηση για τον ορισμό ακροαματικής διαδικασίας με θέμα την συμφωνία της Ρωσίδας με την ανάκριση», σημαίνει στην ουσία ότι κατηγορούμενη παραδέχεται την ενοχή της, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Παράλληλα, το ρωσικό πρακτορείο επισημαίνει ότι τα δύο μέρη ζήτησαν από το δικαστήριο να συνεδριάσει εντός της εβδομάδας, την Τρίτη, την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Από την πλευρά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι η Μπούτινα προσβλέπει σε ακροαματική διαδικασία για να αλλάξει την αρχική της κατάθεση στην οποία δεν αποδέχονταν την ενοχή της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here