Ταξίδι στην ουγγρική πόλη των φεστιβάλ

0

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουγγαρίας συνδυάζει πλούσια ιστορία, ενδιαφέροντα φεστιβάλ και μεσαιωνική ατμόσφαιρα.

Το Ντέμπρετσεν που αποτελεί την πρωτεύουσα της κομητείας Χάιντου Μπίχαρ, βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας και αποκαλείται και η «Ρώμη του Καλβινισμού».

Κατά τη μακρόχρονη ιστορία του έχει διατελέσει δύο φορές πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Με πάνω από 25 χιλιάδες φοιτητές, είναι μια νεανική πόλη, γεμάτη ενέργεια και ζωή.

Είναι γνωστή για τα φεστιβάλ που διοργανώνει κάθε χρόνο, όπως το φεστιβάλ των λουλουδιών, το φεστιβάλ τζαζ και τα φεστιβάλ χορωδιακής και στρατιωτικής μουσικής. Το λουλουδένιο ρολόι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πόλη το 2009 και είναι διακοσμημένο με τα φτερά του φοίνικα, τα οποία είναι ένα από τα σύμβολα του Ντέμπρετσεν.

Η Μεταρρυθμισμένη Μεγάλη Εκκλησία της πόλης εγκαινιάστηκε το 1822. Μέσα στα τείχη του αρχιτεκτονικού αριστουργήματος το 1849, ο Lajos Kossuth παρουσίασε την ουγγρική διακήρυξη ανεξαρτησίας. Από την κορυφή του δυτικού πύργου ο επισκέπτης θα απολαύσει την πανοραμική θέα στο Ντέμπρετσεν.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το πάρκο Hortobagy, το θέατρο Csokonai και το μουσείο Déri, που στεγάζεται σε ένα νεο-μπαρόκ κτίριο στην καρδιά της πόλης και φιλοξενεί μια από τις καλύτερες συλλογές πολιτιστικών και ιστορικών έργων σε ολόκληρη την Ουγγαρία.

Η πλατεία Kossuth είναι μια από τις κύριες πλατείες της πόλης και φιλοξενεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο κάθε Δεκέμβριο και γαστρονομικά φεστιβάλ το καλοκαίρι.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Ντέμπρετσεν / Ουγγαρία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Φιορίνι (1 ευρώ ισοδυναμεί με 322,26 φιορίνια)

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 5 ώρες και 15 λεπτά από την Αθήνα μέσω Μονάχου και 8 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Μονάχου.

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here