Η Opel γιορτάζει 120 χρόνια στην παραγωγή αυτοκινήτων και «ηλεκτρίζεται»

0

Το 2019 θα είναι μία ξεχωριστή χρονιά για την Opel, καθώς η γερμανική εταιρία όχι μόνο θα γιορτάσει τα 120 χρόνια της στην παραγωγή αυτοκινήτων, αλλά θα επιταχύνει και τον εξηλεκτρισμό της προϊοντικής γκάμας της.

Η παραγγελιοληψία για τα δύο ηλεκτροκίνητα μοντέλα (το ηλεκτρικό Corsa μπαταρίας και το plug-in υβριδικό Grandland X SUV) θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο της επόμενης χρονιάς.

Το νέο Corsa, το bestseller της μάρκας, η πρώτη γενιά του οποίου έκανε την πρεμιέρα της το 1982, είναι εντελώς νέο και προσφέρει για πρώτη φορά μία ηλεκτρική έκδοση.

Το Grandland X plug-in hybrid, το οποίο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Eisenach από του χρόνου, απευθύνεται σε πελάτες που ζητούν περισσότερους χώρους και την αίσθηση SUV. Το υβριδικό σύστημα κίνησης θα  αποδίδει ισχύ αντίστοιχη των 300 hp και συνδυάζεται με τεχνολογία e-All Wheel Drive.

Το νέο μεσαίο van Vivaro θα διατίθεται επίσης σε ηλεκτρική έκδοση μπαταρίας το 2020. Η επόμενη γενιά του επιτυχημένου συμπαγούς SUV Mokka X, που θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2020, θα περιλαμβάνει και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση.

Η γερμανική μάρκα (που πλέον ανήκει στους Γάλλους) γιορτάζει 120 χρόνια πορείας της στην αυτοκινητοβιομηχανία, μια ιστορία που ξεκίνησε στο Rüsselsheim με την παραγωγή 65 χειροποίητων Opel «Patentmotorwagen System Lutzmann» το 1899 (τέσσερα χρόνια μετά το θάνατο του ιδρυτή της εταιρίας, Adam Opel), ενώ σήμερα απαριθμεί πάνω από 70 εκατομμύρια οχήματα.

Ανάμεσα στα μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο Rüsselsheim τα τελευταία 120 χρόνια περιλαμβάνονται κάποια ορόσημα στην ιστορία του αυτοκινήτου όπως τα Laubfrosch, Admiral, Kadett, Rekord, Manta και GT.

Ταυτόχρονα, η μάρκα έχει κάνει προσιτό ένα μεγάλο αριθμό καινοτομιών στο ευρύ κοινό, όπως το πρώτο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής στη Γερμανία με αυτοφερόμενο ατσάλινο αμάξωμα (Olympia, 1935), η καθιέρωση του τριοδικού καταλυτικού μετατροπέα στον στάνταρ εξοπλισμό (1989), η τοποθέτηση αερόσακων κανονικών διαστάσεων σε όλα τα επιβατικά μοντέλα (1995) και η υιοθέτηση του προσαρμοζόμενου συστήματος φωτισμού IntelliLux LED matrix στη συμπαγή κατηγορία (2015) με το Astra.

Για τον εορτασμό της επετείου των 120 χρόνων, η Opel θα προσθέσει μία ειδική έκδοση «120 Years» στη γκάμα της. Η έκδοση προσφέρεται από τη γερμανική εταιρία σε αρκετά μοντέλα και η προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει στις περισσότερες αγορές.

Οι εκδόσεις «120 Year» θα περιλαμβάνουν μία ποικιλία καινοτόμων τεχνολογιών και στοιχεία στυλ και άνεσης στον στάνταρ εξοπλισμό, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές.

Νίκος Τσάδαρης


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here