Ηγουμενίτσα: Σοκ από την κατάσταση που επικρατεί στο δρέπανο-Κίνδυνος για την δημόσια υγεία

0

Λίγους μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου και η κατάσταση που επικρατεί στο δρέπανο, ούτε για παραλία φαίνεται να μοιάζει ούτε φυσικά για ένα μέρος που υποτίθεται ότι είναι ένα από τα Προστατευόμενα Τοπία στην Ελλάδα.. Ένας απέραντος σκουπιδότοπος που πραγματικά σε μερικά σημεία αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγειά.Πολλοί συμπολιτες μας που καθημερινά που απολαμβάνουν το περπάτημα τους στο δρέπανο θα συναντήσουν αυτό το ντροπιαστικό θέαμά.

Παραλία δυο ταχυτήτων μοιάζει πλέον η περιοχή του δρεπάνου καθώς μετά από τα δυο κεντρικά καταστήματα επικρατεί το απόλυτο χάος. Κάποιοι μάλιστα την προεκλογική περίοδο είχαν λάβει και την πρωτοβουλία να καθαρίσουν την περιοχή, φυσικά αυτό πράγματι συνέβη αλλά έως την προεκλογική περίοδο… Όμως σε καμία περίπτωση Κάνεις δεν μπορεί να τους επιρρίπτει ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή του δρεπάνου, άλλοι είναι οι αρμόδιοι αλλά στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή υπάρχει μεγάλη αδράνεια.

Η Ανάπτυξη της περιοχής επιβάλλεται καθώς το δρέπανο είναι ένα πολύτιμο κόσμημα αφού κάθε καλοκαίρι υποδέχεται αρκετούς επισκέπτες που απολαμβάνουν την θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο,ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν είχαν πραγματοποιηθεί μεγάλες εκδηλώσεις και με μεγάλη μάλιστα επιτυχία, όπως επίσης και δεκάδες συναυλίες. Στην περιοχή θα ήταν σοφό να γίνει ένας νέος σχεδιασμός προκείμενου να αποτελεί έναν κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας αλλά ταυτόχρονα και έναν τοπίο έλξης. Αν σε περίπτωση δεν μπορεί να γίνει αυτός ο σχεδιασμός τότε ας γίνει τουλάχιστον το πιο απλό.. η παραλία, ο βιότοπος καθώς και όλη η περιοχή του δρεπάνου καθ’ολη την διάρκεια του χρόνου να παραμένουν καθαροί..

Δείτε τις παρακάτω εικόνες:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ