Υποχώρησε τμήμα παραλιακού δρόμου στα Χανιά (φωτογραφίες)

0

Εκτεταμένης έκτασης διάβρωση του εδάφους σημειώθηκε τις πρωινές ώρες της Τρίτης, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει ένα μεγάλο τμήμα του παραλιακού δρόμου στην περιοχή του Κάτω Κουμ Καπί στα Χανιά.

Η υποχώρηση του εδάφους είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει τρύπα τεσσάρων περίπου μέτρων και βάθους περίπου 2,5 μέτρων παρασύροντας τραπεζοκαθίσματα και όλη την ξύλινη κατασκευή-πέργκολα επιχείρησης εστίασης που την ώρα του συμβάντος ήταν κλειστή.

Από την υποχώρηση του εδάφους δημιουργήθηκε τρύπα στη βάση του δρόμου από την οποία εισέρχεται νερό από τη θάλασσα.

Στο πρόβλημα που προέκυψε και στον τρόπο αντιμετώπισής του αναφέρθηκε με δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τάσος Βάμβουκας.

«Κατά τη διάρκεια της θητείας μας και για πολλοστή φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση. Κάθε φορά παρεμβαίνουμε άμεσα, όπως θα κάνουμε και τώρα.

Όμως, η λύση που έχει δρομολογηθεί είναι η ολική ανακατασκευή του παραλιακού μετώπου στο Κουμ- Καπί, ώστε να αντιμετωπισθεί οριστικά το πρόβλημα της διάβρωσης.

Στόχος είναι η ανάδειξη και ανάπλαση της περιοχής με βάση αρχιτεκτονική μελέτη, όπως κάναμε και για την περιοχή της Νέας Χώρας», τόνισε ο κ Βάμβουκας.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία Δημήτρη Χατζηγεωργίου που δραστηριοποιείται στην περιοχή, «είναι η έβδομη φορά μέσα σε δύο χρόνια που δημιουργείται πρόβλημα με την υποχώρηση του εδάφους, ωστόσο αυτή την φορά η υποχώρηση είναι μεγάλης έκτασης».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ακτογραμμή από το θέατρο «Βλησίδης» μέχρι την «Πύλη της Άμμου», παρουσιάζει σημαντικό πρόβλημα από τη διάβρωση που προκαλείται από το νερό της θάλασσας το οποίο έχει δημιουργήσει σπηλαιώσεις.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here