Ο «Καθηγητής» της Alfa Romeo που συνέδεσε το όνομά του με την οδική ασφάλεια

0

Ο Andrea de Adamich, παράλληλα με την πλούσια αγωνιστική του ιστορία, συνέδεσε το όνομα του με την Alfa Romeo και την οδική ασφάλεια, μέσω του κέντρου ασφαλούς οδήγησης (Centro Internazionale Guida Sicura). Η συμβολή του στο νέο πρόγραμμα της Alfa Romeo, την Accademia di Guida Alfa Romeo, αποτελεί τo πιο πρόσφατο κεφάλαιο αυτής της μακροχρόνιας σχέσης.

Η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Τουρισμό, το 1966, πίσω από το τιμόνι μιας Alfa Romeo 1600 GTA, αποτέλεσε μόνο την αρχή της σχέσης του Andrea de Adamich με τη μάρκα του Μιλάνο. Με πλούσιο αγωνιστικό παλμαρέ, το οποίο περιλαμβάνει και 34 εκκινήσεις σε αγώνες της Formula 1, ο Andrea de Adamich, το 1991 σε συνεργασία με την Alfa Romeo δημιούργησε το Διεθνές Κέντρο Ασφαλούς οδήγησης (το πρώτο οργανωμένο κέντρο μετεκπαίδευσης οδηγών στην Ευρώπη) με βάση την πίστα του Varano, κοντά στην πόλη της Πάρμα.

Σκοπός της σχολής να διδάξει στους καθημερινούς οδηγούς όλα εκείνα τα «μυστικά» που θα κάνουν πιο ασφαλείς τις μετακινήσεις τους με το αυτοκίνητο. Η εμπειρία και το πάθος του de Adamich, σε συνδυασμό με τα μοντέλα της Alfa Romeo που ήταν διαθέσιμα για την εκπαίδευση, έκαναν την όλη διαδικασία όχι απλά αποτελεσματική, αλλά και απολαυστική για τους συμμετέχοντες. Αρχικά με τις 75 και 164, στη συνέχεια με τις 147 και 156 και σήμερα με τις Giulietta, Giulia και Stelvio, η σχολή εκπαιδεύει κάθε χρόνο περισσότερους από 3.500 οδηγούς. Από τη λίστα των μοντέλων που πέρασαν από τη σχολή δεν θα μπορούσαν να λείπουν και εξωτικές κατασκευές όπως η SZ, η 8C Competizione, αλλά και εκδόσεις με το διακριτικό Quadrifoglio.

Αποτέλεσμα της στενής σχέσης του Andrea de Adamich με την Μιλανέζικη μάρκα, είναι και η συνεργασία στα πλαίσια της Accademia di Guida Alfa Romeo, όπου η τεχνολογική υπεροχή της πλατφόρμας Giorgio των Giulia και Stelvio μεταφράζεται, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών της σχολής, σε ασφάλεια, ταχύτητα  και οδηγική απόλαυση.

Συστήματα όπως η ανάρτηση Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το αποκλειστικό ηλεκτρομηχανικό σύστημα πέδησης IBS, αλλά και το Alfa CDC, ένα από τα πιο προηγμένα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης, αναδεικνύονται μέσα από τις οδηγίες των εκπαιδευτών της σχολής του de Adamich, έτσι ώστε ο οδηγός να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες τους.

Νίκος Τσάδαρης

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here