Μπακογιάννης: Η Αθήνα να γίνει μία πόλη φιλόξενη για τα άτομα με αναπηρία

0

Τα γραφεία του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και συζήτησε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους τα άτομα με αναπηρία.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του ο συνδυασμός του υποψηφίου δημάρχου, «Αθήνα Ψηλά», οι μετακινήσεις των ατόμων με αναπηρία στο κέντρο της πόλης και τις γειτονίες δυσκολεύεται αφάνταστα από την έλλειψη ραμπών. «Είναι ενδεικτικό ότι στην Αθήνα από τα 24.000 πεζοδρόμια, μόνο τα 8.000 έχουν υποτυπώδεις ράμπες, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε κακή κατάσταση», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, στόχος του συνδυασμού είναι η αύξηση των πεζοδρομίων που διαθέτουν ράμπες, με τις τελευταίες να είναι απολύτως λειτουργικές. «Ράμπες σε πεζοδρόμια με ελάχιστο πλάτος ελεύθερης ζώνης -όπως ονομάζεται- τουλάχιστον 1,5 μέτρο, χωρίς εμπόδια από τραπεζοκαθίσματα ή άλλες παρεμβάσεις οι οποίες δυσκολεύουν την διέλευση ή την καθιστούν αδύνατη», προσθέτει η ανακοίνωση.

Στο σχεδιασμό του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» είναι εκτός από τις διαπλατύνσεις και η χάραξη ολοκληρωμένων διαδρομών για  πρόσβαση στην πόλη των ΑμεΑ, ενώ όπως ανακοινώνει ο συνδυασμός, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντος, όπως είναι τα νοσοκομεία και άλλες δομές που θεωρούνται βασικής προτεραιότητας.

Επίσης, στόχος είναι και η αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος των ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, όπως η ψηφιακή αποτύπωση των διαδρομών με χάρτες και χρονομέτρηση αποστάσεων.

Παράλληλα, όσον αφορά τον ρόλο της αστυνομίας, ο συνδυασμός υπογραμμίζει ότι με μηχανισμούς ειδοποίησης στα σημεία όπου εμποδίζεται η μετακίνηση και η πρόσβαση, θα μπορεί να υπάρχει άμεση παρέμβαση της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις κλήσεις που κατέγραψε η Δημοτική Αστυνομία το 2017, το 11% περίπου, αφορούσε παράνομη στάθμευση σε ράμπες για άτομα με κινητικά προβλήματα», τονίζει η ανακοίνωση του «Αθήνα Ψηλά».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here