Στριμωγμένος ο έκπτωτος «βασιλιάς» της Nissan

0

Κατά της απόφασης δικαστηρίου του Τόκιο, η οποία τον έχει θέσει υπό κράτηση μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου, έπειτα από τη σύλληψή του με την κατηγορία της ψευδούς δήλωσης των εισοδημάτων του στις ιαπωνικές Αρχές, προσέφυγε ο πρώην πρόεδρος της Nissan Motor, Κάρλος Γκοσν.

Το δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την κράτηση του Γαλλοβραζιλιάνου βιομήχανου για 10 ημέρες, αφού εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψή του, παίρνοντας υπόψη τις επιπρόσθετες κατηγορίες για ψευδείς δηλώσεις των εισοδημάτων του από μισθούς τα τελευταία τρία χρόνια. Ο 64χρονος συνελήφθη αρχικά στις 19 Νοεμβρίου για το ίδιο αδίκημα, που αφορούσε όμως μια περίοδο πέντε ετών από το 2010.

Χθες απαγγέλθηκαν επίσημα κατηγορίες σε βάρος του πρώην ισχυρού άνδρα της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, για την πρώτη πτυχή της υπόθεσης.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo και βάσει των όσων αναμεταδίδει το Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Γκοσν θα παραμείνει υπό κράτηση, ενώ δεν διαφαίνεται καμία πιθανότητα να αποφυλακιστεί υπό όρους με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ενόσω παραμένει ύποπτος για την τέλεση αξιόποινων πράξεων.

Μετά την απαγγελία κατηγοριών, συνήθως χρειάζονται κάποιοι μήνες προκειμένου οι υποθέσεις να φθάσουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, κατά τη διάρκεια των οποίων πολύ συχνά δεν ορίζεται εγγύηση για τους κατηγορούμενους που αρνούνται τις κατηγορίες.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο η Nissan Motor όσο και η Mitsubishi Motors ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι απομάκρυναν τον Γκοσν από τη θέση του επικεφαλής, έπειτα από τις εις βάρος του κατηγορίες.

newsbeast.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here