Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ Ο Φεστίμ Λατό συστήνεται ως «πρόεδρος» της… Θεσπρωτίας– Ραγδαίες εξελίξεις και στο...

Ο Φεστίμ Λατό συστήνεται ως «πρόεδρος» της… Θεσπρωτίας– Ραγδαίες εξελίξεις και στο Βορειοηπειρωτικό-Καραδοκούν στη γωνία οι Αλβανοί εκμεταλλευόμενοι το σκοπιανό

0

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό , αλβανοί εθνικιστές βρίσκουν ευκαιρία να διεκδικήσουν εδάφη έως την Πρέβεζα. Με μπαράζ αναρτήσεων στις ιστοσελίδες τους ζητούν σεβασμό στους μαχητές της δήθεν Μακεδονίας.

Ονειρεύονται τη «Μεγάλη Αλβανία» χρησιμοποιώντας ως όχημα το ανύπαρκτο θέμα των «τσάμηδων»

«Το τσάμικο ζήτημα είναι ένα εθνικό θέμα αν δεν μπορεί να επιλυθεί διπλωματικά , τότε θα λυθεί με πόλεμο. Η Μεγάλη Αλβανία φτάνει μέχρι την Πρέβεζα και να είστε σίγουροι ότι μέχρι τον Νοέμβριο του 2018 η αλβανική σημαία θα υψωθεί και στην Πρέβεζα. Οι ελληνικές εκκλησίες δεν θα χτίζονται στη Χιμάρα.Τα βιβλία της ιστορίας μας θα περιλαμβάνουν όλα τα αλβανόφωνα εδάφη μας συμπεριλαμβανομένων και της Τσαμουριάς και υπενθυμίζοντας πάντα την ελληνική γενοκτονία κατά των Τσάμηδων», είπε ο Ταχίρ Βέλιου, πρόεδρος της «Ενωμένης Αλβανίας».

Ειδικοί αναλυτές εξηγούν γιατί είναι σημαντικό να υπάρξει στο ζήτημα των Σκοπίων μια λύση που θα συμφέρει την Ελλάδα ώστε να μην διαμελιστεί η γειτονική χώρα.

«Δεν είναι στα εθνικά συμφέροντα να σπρώξουμε τη FYROM στην αγκαλιά της Τουρκίας ή της Αλβανίας ή και των δύο», λέει ο Κώστας Λάβδας, Καθηγητής ευρωπαϊκής πολιτικής της Παντείου

Οι λεονταρισμοί των Αλβανών δεν σταματούν εδώ .Ο αυτοαποκαλούμενος «Απελευθερωτικός στρατός της Τσαμουριάς» με αρχηγό τον Φεστίμ Λάτο , ο οποίος ποζάρει ντυμένος με στρατιωτικά ρούχα και συστήνεται ως «πρόεδρος» της… Θεσπρωτίας ή «Κομαντάντ Τσάμι», εκτόξευσε πολεμική απειλή κατά της Ελλάδας στη σελίδα του στο Facebook :

«Σεβασμός σε όλους τους μαχητές της ελευθερίας του Κοσσυφοπεδίου και της Μακεδονίας, όπου έχω πολεμήσει , σύντομα ερχόμαστε και στην Τσαμουριά».

«Η ύπαρξη του κράτους της FYROM είναι από μόνη της σε ένα βαθμό ανάχωμα σε αντιλήψεις είτε μιας μεγάλης νέας Τουρκίας, είτε μιας μεγάλης Αλβανίας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι’ αυτό’.

Εντύπωση προκάλεσε η φωτογραφία από το σχολείο στην Παλαιόχωρα, όπου απεικονίζεται ο αναπληρωτής πρέσβης της Αλβανίας να αγκαλιάζει ένα παιδί που φορά την διαβόητη μπλούζα με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» , στον οποίο συμπεριλαμβάνονται και Ελληνικά εδάφη κάτω από την ημερομηνία ανεξαρτησίας της Αλβανίας και με την αναγραφή του περιβόητου εθνικιστικού «Αυτόχθονες» (Autocthonus).

Ο καθένας προσπαθεί να αρπάξει λίγο από την ιστορία της Ελλαδας, ωστόσο η χώρα μας ήταν και είναι η πηγή της δημοκρατίας, πολιτισμού σε όλο τον κόσμο από.. τα αρχαία χρονια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com