Καλοκαιρινό σουφικό: Το απόλυτο ικαριώτικο πιάτο

0

Σε ένα μεγάλο, βαρύ τηγάνι τηγανίζουμε τα λαχανικά κατά είδος, διατηρώντας τα ξεχωριστά. Τσιγαρίζουμε επίσης το κρεμμύδι και τις πατάτες (πάντα ξεχωριστά) έως ότου μαλακώσουν.

Στρώνουμε τα λαχανικά σε μια φαρδιά, σχετικά ρηχή κατσαρόλα ως εξής: λίγη ντομάτα και λίγο κρεμμύδι, από πάνω τις μισές πατάτες, τις πιπεριές, λίγα κρεμμύδια και 1 κουταλιά ντομάτα, λίγες μελιτζάνες και τα κολοκύθια. Αλατοπιπερώνουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγη ρίγανη και σκόρδο. Συνεχίζουμε να στρώνουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Κλείνουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-45 λεπτά, χωρίς όμως τα λαχανικά να μαλακώσουν τόσο ώστε να χάσουν την όψη τους. Κόβουμε το σουφικό σαν πίτα και σερβίρουμε.

Πηγή: gourmed.gr, dogma.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here