Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Βοτανικός: Προχωρούν οι διαδικασίες – «Φεύγουν εκατοντάδες πρακτορεία μεταφορών»

Βοτανικός: Προχωρούν οι διαδικασίες – «Φεύγουν εκατοντάδες πρακτορεία μεταφορών»

0

Βοτανικός: Προχωρούν οι διαδικασίες αναφορικά με τη Διπλή Ανάπλαση που αφορά άμεσα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Ας θυμηθούμε τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με το νέο σχέδιο αθλητικού νόμου.

Το άρθρο 45 αφορά στη νομοθετική ρύθμιση για τη «Διπλή Ανάπλαση» και τα δικαιώματα παραχώρησης κατά χρήση του ποδοσφαιρικού γηπέδου που θα κατασκευαστεί.

Το νέο σχέδιο αθλητικού νόμου κατατέθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και από την περασμένη Πέμπτη συζητείται.

Η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση ήταν πολύ σημαντική, προκειμένου οι εμπλεκόμενες στο project της «Διπλής Ανάπλασης» πλευρές να είναι καλυμμένες, αναφορικά με τις παραχωρήσεις του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό.

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι ο Δήμος Αθηναίων δύναται να παραχωρήσει υπό όρους τη χρήση, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικών λειτουργιών του γηπέδου ποδοσφαίρου στον Παναθηναϊκό.

Η διάρκεια της παραχώρησης ορίζεται σε 99 έτη και αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής της προβλεπόμενης σύμβασης.

Οι μοναδικοί λόγοι λήξης της παραχώρησης προ των 99 ετών είναι εάν το σωματείο διαλυθεί, τεθεί σε εκκαθάριση, ή παύσει για οποιονδήποτε λόγο να ασκεί τον καταστατικό του σκοπό.

Με σύμβαση που καταρτίζεται μεταξύ του Δήμου Αθηναίων και της ΠΑΕ δύναται να επιτρέπεται σε αυτή να μισθώνει απευθείας τους ελεύθερους και μη προοριζόμενους για άλλους αθλητικούς σκοπούς χώρους, οι οποίοι ευρίσκονται στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση των χώρων αυτών.

Το ίδιο δικαίωμα δίδεται και για τις συμβάσεις ονοματοδοσίας των αθλητικών χώρων και των εγκαταστάσεων αυτών.

Τα έσοδα από κάθε μορφής εμπορικές λειτουργίες του γηπέδου ποδοσφαίρου κατανέμονται μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και Δήμου Αθηναίων κατά 65% και 35% αντιστοίχως.

Η εκτέλεση των σχετικών εργασιών κατασκευής θα γίνει με επιμέλεια και δαπάνες του Δήμου Αθηναίων. Το γήπεδο ποδοσφαίρου  δεν υπάγεται ως προς τον τρόπο λειτουργίας και διοίκησής του στις διατάξεις του ν. 423/1976 (Α΄223).

Ειδικά για την περίπτωση του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης των περιοχών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων, κατ’ εφαρμογή του παρόντος διατάγματος, η δημοπράτηση του έργου μπορεί να διενεργηθεί πριν τη συζήτηση της αίτησης περί προσωρινού ή οριστικού καθορισμού αποζημίωσης.

Αυτά αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στη νομοθετική ρύθμιση που έγινε γνωστή την περασμένη εβδομάδα.

Οι εξελίξεις, όμως, προχωρούν και στην πράξη, αν κρίνει κανείς από δημοσίευμα της εφημερίδας Deal.

«Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι στο Θριάσιο Πεδίο μεταφέρονται τα 500 πρακτορεία μεταφορών, τα οποία εδρεύουν σήμερα στον Ελαιώνα, στο πλαίσιο αναβάθμισης του τελευταίου».

 

Αγοράστε το Sportimekids και τον Super οδηγό για το Euro 2020 online. Με την αγορά 3 προϊόντων και πάνω – δωρεάν έξοδα αποστολής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Παναθηναϊκός: Το μεταγραφικό πλάνο πριν την προετοιμασία

Euro 2020 – Έρικσεν: Έπρεπε ή όχι να σταματήσει η τηλεόραση να δείχνει πλάνα;


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here