Αρχική ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

ΠΑΟΚ – Νέα Τούμπα: Εγκρίθηκε το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο

0

ΠΑΟΚ: Εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του νέου γηπέδου του δικεφάλου.

Η κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ βρίσκεται στη τελική ευθεία. Το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο που αφορά τη δημιουργία του εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Θυμίζουμε πως είχε ανάψει «πράσινο» από την Επιτροπή Ποιότητας για τη Νέα Τούμπα.

Συγκινημένος δήλωσε σχετικά με τις εξελίξεις ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κώνσταντίνος Ζέρβας, αναφέρθηκε στο πρόζεκτ της Νέας Τούμπας:

«Είμαι συγκινημένος γιατί φτάνουμε σε ένα τελικό στάδιο μετά από τέσσερις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για να δώσουμε την έγκρισή μας. Ετσι κλείνει ένας μακρύς κύκλος που συζητήσαμε κάθε είδους θέμα. Είναι ένα πρότζεκτ που πρέπει να γίνει, το αξίζει η πόλη, το αξίζει ο ΠΑΟΚ.

Η εισήγηση 20 σελίδων της κυρίας Δαδανιάδου είναι απόλυτα άρτιο. Θα οδηγήσει στο κανονιστικό πλαίσιο. Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει σχέδιο, χρήζουν όλα αποφάσεων. Πλέον υπάρχει ο νόμος για το ΕΧΣ. Με άλλο τρόπο χτίστηκε το Καραϊσκάκη, με άλλο το γήπεδο της Λάρισας. Ίσως είναι κοντά με αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά εκεί δεν εκπονήθηκε Ειδικό Χωρικό Σχέδιο. Ο ΠΑΟΚ κατέχει 31 στρέμματα, το 2018 παραχωρήθηκαν για 99 χρόνια άλλα 29 στρέμματα. Συμπεριλαμβάνονται όροι για νηπιαγωγείο, για παιδικό σταθμό, ακόμη και για άλλο σχολείο, ο Δήμος θα απαιτήσει κάθε δημόσιος χώρος να παραδοθεί με δαπάνες του πρότζεκτ.

Δεν μπορώ να σας απαντήσω ακόμη πώς, υπάρχουν διάφορα πλάνα για να απορροφηθούν κονδύλια και ο κύριος Τζιτζικώστας είναι θετικός. Ακόμη και για το κολυμβητήριο υπάρχει πρόβλεψη να γίνει στέγη. Επίσης, θα υπάρχουν πολλές χρήσεις. Είδα μία μελέτη που κυκλοφορεί ενός νεαρού επιστήμονα και αναλύει τα οφέλη από ένα νέο γήπεδο και για τους αθλητικούς συλλόγους που δημιουργούν νέα έσοδα πέρα από τα εισιτήρια και για τους ιδιοκτήτες των γύρω ακινήτων. Θα υπάρχει η δυνατότητα για διάφορα event που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης.

Το πρότζεκτ πρέπει να έχει βιωσιμότητα και περιμένουμε την εταιρία ειδικού σκοπού που θα συσταθεί ε την συμμετοχή του επενδυτή, του Ερασιτέχνη για να δούμε πώς θα κινηθεί. Βοηθάμε και τους άλλους συλλόγους, θα δούμε την διαδικασία ανακαίνισης του Κλ. Βικελίδης.

Είναι μία ιστορική στιγμή που ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα εγκρίνει το πλάνο και να πάμε στο επόμενο βήμα, στο σχέδιο και στην κατασκευή του γηπέδου και να είμαι τυχερός σαν τον πατέρα μου να εγκαινιάσω νέο γήπεδο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Αυτό είναι το Instagram του πιλότου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Προσαγάγεται από την ΕΛΑΣ ο σύζυγος της Καρολάιν – «Θα ανακριθεί ως ύποπτος»!

Ο πιλότος δολοφόνος της Κάρολαϊν!
Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here