Ηγουμενίτσα: Ώρα μηδέν για το καταφύγιο των αδέσποτων ζώων-Συγκλονιστικές εικόνες +(βίντεο)

0

Καθημερινό ήταν το φαινόμενο στην πόλη της Ηγουμενιτσας η ύπαρξη των αδέσποτων σκύλων το πρόβλημα κάποια στιγμή διογκώθηκε και έτσι η αρμόδια αρχή αποφάσισε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Κάποιοι από τους “πολίτες” είχαν πάρει και τον νόμο στα χέρια τους, έριχναν φόλες στα ζώα για να μην τους ενοχλούν.. έτσι κάποιοι από αυτούς σήμερα βρίσκονται στις δικαστικές αίθουσες για την πράξη τους αυτή, επίσης σύμφωνα με πληροφορίες πρόσφατα μια γυναικά έδιωξε το σκυλί από το σπίτι της επειδή ο σκύλος έκανε την ανάγκη του στο πατάκι της εξώπορτας…ενώ άλλο ένα από τα ευτράπελα μια γυναικά από το καστρί δεν “άντεχε” να ακούει το γάβγισμα του σκύλου….

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως για να γνωρίζουν οι πολίτες σε αυτή την πόλη που πηγαίνει ένα αδέσποτο όταν το πάρουν οι αρμόδιοι. Καταρχήν σε περίπτωση δεν το μαζεύει κάποιο όχημα του δήμου γίνεται εθελοντικά από μια ομάδα ανθρώπων που είναι μέλη του φιλοζωικού σωματείου. Το ζώο θα περάσει από τον κτηνίατρο θα του χορηγηθούν τα κατάλληλα εμβόλια και θα πάει στο “καταφύγιο”.Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος παίρνει κονδύλι από την ευρωπαϊκή ένωση για τα αδέσποτα ζώα και παρέχει την εβδομάδα ξηρά τροφή εμβόλια καθώς και στείρωση.

Η ΦΥΛΑΚΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ.

Στα παλιά σφαγεία θα οδηγηθεί το αδέσποτο ζώο ύστερα από τις ιατρικές εξετάσεις, ο χώρος φιλοξενίας φαίνεται να μοιάζει περισσότερο για φυλακή παρά για καταφύγιο. Ο Απέραντος σκουπιδότοπος κάνει το έργο των εθελοντών ακόμη πιο δύσκολο καθώς οι άνθρωποι του σωματείου, δίνουν πραγματικά όλο τους τον εαυτό τους, προκείμενου τα ζώα στο καταφύγιο να συντηρηθούν και να είναι υγιείς. Στο “καταφύγιο” παρατηρήσαμε ότι δεν υπάρχει ρεύμα μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχε αλλά κόπηκε και αυτό.. οι εθελοντές έχουν ανακατασκευασει με δικά τους έξοδα ένα μικρο κτήριο που υπάρχει εκεί και θα μπορούσαν να ξαποστάσουν να προφυλάξουν τον εαυτό τους από το κρύο, να αλλάξουν διότι χειμώνα καλοκαίρι αλλάζουν στα αυτοκίνητα τους.. Παρατηρήσαμε ότι νερό υπάρχει στο εσωτερικό του κτηρίου και σήμερα με πρωτοβουλία ενός εθελοντή έβαλαν ένα λάστιχο για να βγαίνει το νερό και στον εξωτερικό χώρο προκείμενου να καθαρίζουν τον χώρο, όσο για τους θερινούς μήνες..η λέξη νερό είναι άγνωστη για την περιοχή..και για το καταφύγιο.

Ο ΚΑΔΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΡΟΔΕΣ

Στο εξωτερικό του κτηρίου υπάρχει ένας κάδος σκουπιδιών το σωματείο εδώ και μια εβδομάδα με καθημερινά αιτήματα ζητάει από τον αρμόδιο φορέα να πάει κάποιο από τα απορριμματοφόρα να τον αδειάσει.. η απάντηση.. τραγική.. “έχουν σπάσει οι ρόδες και δεν μπορεί το απορριμματοφόρο να σηκώσει τον κάδο”.. ενώ πρόσφατα προστέθηκαν και μπάζα στην περιοχή έξω από το καταφύγιο τελικά είναι καταφύγιο η χωματερή;; Είναι τόσο δύσκολο να δώσει η αρμοδία αρχή ένα “χέρι” βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους; είναι δύσκολο η παροχή ρεύματος η να καθαριστεί η ευρύτατη περιοχή ας πάει μια μέρα η πυροσβεστική υπηρεσία να πλύνει τον χώρο! τόσο δύσκολα είναι λοιπόν όλα αυτά και είναι μεγάλο το κόστος;;… Όλα τα παραπάνω φυσικά είναι αρμοδιότητα του Δήμου… και μάλιστα με ευρωπαϊκό κονδύλι βέβαια στα σκαριά υπάρχει η λέξη “νέο καταφύγιο” αλλά μέχρι να υλοποιηθεί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η κατάσταση..

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ

Τα “αδέσποτα” δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά κάποιοι τα παράτησαν, κάποιοι που θέλουν ένα κατοικίδιο σπίτι τους και έχουν την δυνατότητα να το συντηρήσουν μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο σωματείο και με μια συνοπτική διαδικασία να αποκτήσουν οποιοδήποτε σκύλο είναι της αρεσκείας τους.. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα συγκεκριμένα ζώα ΔΕΝ είναι επιθετικά θα το δείτε και στο παρακάτω βίντεο.. όπως επίσης ότι τα καινούργια σπιτάκια που βλέπετε στις εικόνες ήταν μια ιδιωτική πρωτοβουλία από ανθρώπους στηρίζουν τον αγώνα των εθελοντών.

Ευχαριστούμε θερμά τους ανθρώπους που μας φιλοξένησαν στην περιοχή, τους ευχαριστούμε για τον καθημερινό αγώνα τους αγώνα και ευελπιστούμε στην ΆΜΕΣΗ ανταπόκριση της αρμόδιας αρχής για τον καθαρισμό της περιοχής καθώς επίσης και για την παροχή ΡΕΥΜΑΤΟΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΦΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ:

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ