Τα ψηφοδέλτια της Δημ. Ευθύνης

0

Μέρος των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, αλλά και των ευρωεκλογών, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα η Δημοκρατική Ευθύνη, το κόμμα που ίδρυσε και στηρίζει σε όλες τις πρωτοβουλίες του ο πρώην υπουργός Αλέκος Παπαδόπουλος. Η παρουσίαση θα γίνει στις 19.00 στο ξενοδοχείο Wyndham Hotel και θα συνοδευτεί, ενδεικτικό της φιλοσοφίας του κόμματος, από μία ομιλία του καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Βιέννης Θεοφάνη Τάση με θέμα «Ψηφιοκρατία, Θυμοκρατία ή Δημοκρατία: Σκέψεις για τη σχέση τεχνικής εξέλιξης και πολιτικής».

Αυτό που σημειώνουν από τη Δημοκρατική Ευθύνη είναι πως «η εποχή μας αποζητεί αλλαγές σε πρόσωπα, ιδέες, στόχους και οράματα» και το υπάρχον πολιτικό προσωπικό της χώρας δεν μπορεί, κάτω από τις σημερινές περιστάσεις, να ανταποκριθεί σε αυτό τον ρόλο, καθώς «η δράση του εξαντλείται μόνο στην πολιτική του αναπαραγωγή».

Στο πλαίσιο αυτό, στόχος, όπως τονίζει και στις περιοδείες του ο επικεφαλής του κόμματος Θωμάς Παπαλιάγκας, είναι να παρουσιάσει μια σειρά υποψηφίων «από τον πραγματικό κόσμο», που θα προέρχονται «από ολόκληρο το φάσμα της κοινωνίας». Κοινός κώδικας των υποψηφίων, όπως σημειώνει ο κ. Παπαλιάγκας, είναι πως «η πολιτική δεν είναι πεδίο εξουσίας αλλά πεδίο ευθύνης» και ως εκ τούτου «ο λαός μας πρέπει να αναζητήσει άλλη πολιτική ποιότητα στον δημόσιο βίο, προκειμένου η χώρα να αποκτήσει μια νέα ζωτικότητα».

Η λέξη «ποιότητα» δεσπόζει στον αξιακό κώδικα του κόμματος, καθώς, όπως σημειώνεται στην προαναγγελία της εκδήλωσης της ερχόμενης Δευτέρας, «τα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Ευθύνης θα συμπληρώνονται σταδιακά το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι τις εκλογές, με τα ίδια αδιαπραγμάτευτα ποιοτικά χαρακτηριστικά».


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here