Έρχονται δύσκολες μέρες για τα νοσοκομεία – 350 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ημερησίως

0

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ για την εικόνα που ο ίδιος πιστεύει ότι θα έχουν τα νοσοκομεία της χώρας τις επόμενες εβδομάδες, προσπαθώντας να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε πως δεν πρόκειται να αποκλίνουμε ιδιαίτερα από τα δύο επικρατέστερα σενάρια, το καλό σενάριο των 3.500 κρουσμάτων και το δυσμενές σενάριο των 4.500 κρουσμάτων με άδηλη ακόμη την κορύφωση, η οποία πιθανόν να ήταν με 5.000 – 6.000 κρούσματα.

Ο ίδιος δήλωσε αισιόδοξος για το πιο ευνοϊκό σενάριο χωρίς ωστόσο να απομακρύνεται η πιθανότητα να βρεθούμε και στο αρνητικό σενάριο: «Είμαι πιο αισιόδοξος αυτή τη φορά ότι μπορεί να πάμε λίγο καλύτερα».

Σχετικά με τη μετάλλαξη Δέλτα, ο καθηγητής εκτίμησε πως αυτή έχει παίξει βασικό ρόλο στην εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή η πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα. Χαρακτήρισε το νέο κύμα πανδημίας «πανδημία των ανεμβολίαστων» και σημείωσε πως στο νοσοκομείο Σωτηρία στις 300 διασωληνώσεις ασθενών με επιπλοκές από τον κορονοϊό μόνο οι 2 ήταν ανεμβολίαστοι.

 

Τόνισε πως θεωρεί δεδομένο ότι σε όλο το Νότιο Αιγαίο, Κρήτη κ.τ.λ. σχεδόν το σύνολο των κρουσμάτων, ποσοστά 95% και άνω, αφορούν την μετάλλαξη δέλτα, ενώ στην Ηπειρωτική Ελλάδα εκτιμά ότι τα κρούσματα κορονοιού με την ίδια μετάλλαξη είναι πάνω από το 60-70%: «Αυτό από επιδημιολογικής απόψεως το θεωρώ σχεδόν δεδομένο».

Σε ερώτηση για την κατάσταση που αναμένεται να επικρατήσει ο κ. Τζανάκης είπε ότι στα τέλη του επόμενου μήνα θα έχουμε 300 με 350 εισαγωγές ημερησίως. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε δέκα ημέρες περίπου θα ξεπεράσουμε το 50-60% της νοσοκομειακής ισχύος της χώρας.

To άρθρο Έρχονται δύσκολες μέρες για τα νοσοκομεία – 350 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό ημερησίως δημοσιεύτηκε στο NewsIT .


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here