Νέα επιστολή στην Κεραμέως για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής – «Με ποιο δικαίωμα ειρωνεύεστε;»

0

Αυτή τη φορά η ανοιχτή επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεν έρχεται από έναν υποψήφιο στις πανελλήνιες που δεν πέρασε στη σχολή που ήθελε λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. Έρχεται από ένα παιδί που πέτυχε εκεί που ήθελε.

Ο υποψήφιος που στέλνει επιστολή στη Νίκη Κεραμέως έχει συγκεντρώσει 16.885 μόρια και όπως λέει μπορεί να δηλώσει όλες τις σχολές. Αλλά εκείνο για το οποίο στέλνει επιστολή στην υπουργό Παιδείας δεν έχει να κάνει με τις επιδόσεις του στις πανελλήνιες. Έχει να κάνει με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, για την οποία έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από γονείς και υποψηφίους.

Στη νέα επιστολή, που δημοσιεύει το alfavita.gr, ο υποψήφιος γράφει στη Νίκη Κεραμέως γιατί δεν μπορεί «να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους».

«Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού», αναφέρει ο υποψήφιος προς τη Νίκη Κεραμέως. Και στη συνέχεια την εγκαλεί για τον τρόπο που απάντησε στον μαθητή που έστειλε την πρώτη επιστολή και ο οποίος με περισσότερα από 20.000 μόρια δεν περνά στη σχολή που θέλει.

«Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων;».

Όλη η επιστολή

Κυρία Κεραμέως

Μολονότι έγραψα καλά στις πανελλήνιες (16.885) και μπορώ να δηλώσω όλες τις σχολές του 4ου επιστημονικού πεδίου, δεν μπορώ, ωστόσο, να μείνω άπραγος βλέποντας τους συμμαθητές μου, παιδιά τα οποία κόπιασαν στην χειρότερη χρονιά, να χάνουν τα όνειρά τους, επειδή το αποφασίσατε εσείς.

Είμαι σίγουρος ότι, δεν πρόκειται να μπείτε καν στον κόπο να διαβάσετε τις χιλιάδες επιστολές, γιατί δεν σας συμφέρει. Παρόλα αυτά, εγώ θα πω ό,τι έχω να πω.

Με ποιο δικαίωμα αποφασίζετε να διαλύσετε τα όνειρα χιλιάδων παιδιών με το έτσι θέλω; Παιδιά, τα οποία θα περνούσαν στις σχολές και μάλιστα από τους πρώτους. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να βάζετε αυθαίρετα εμπόδια και να αποκλείετε μαθητές που αξίζουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια. Είστε υπουργός για να υπηρετείτε τα συμφέροντα του εκπαιδευτικού θεσμού και όχι ο εκπαιδευτικός θεσμός εσάς. Μάλλον, κάτι έχετε καταλάβει λάθος.

Με ποιο δικαίωμα και με πόσο θράσος, ειρωνεύεστε το παιδί που έγραψε 20.000, λέγοντάς του ότι και πέρυσι δεν θα περνούσε αρχιτεκτονική, την στιγμή που θα ήταν ο πρώτος των πρώτων; Στο τέλος θα αμφισβητούμε και πραγματικά γεγονότα.

Με ποιο δικαίωμα ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους, χωρίς καμία λογική, μεσούσης μια τόσο δύσκολης χρονιάς; Ξεκινήσατε την Ε.Β.Ε. για να μην περνάνε μαθητές με 2 και 3 και την καταλήξατε στο 8, 9 και 10. Μαθητές με 19 χιλιάδες μόρια δεν θα περάσουν εκεί που θέλουν, γιατί το θέλετε εσείς! Έχετε φέρει τα πάνω κάτω στον θεσμό των πανελληνίων. Έναν θεσμό που ισχύει εδώ και 60 χρόνια. Πώς τα υπόλοιπα παιδιά θα νιώσουν ασφαλή, όταν ψηφίζετε αυθαίρετους νόμους κάθε μέρα; Πώς θα ξέρουν ότι δεν θα βάλετε του χρόνου την Ε.Β.Ε στο 14 ή το 16;

Εδώ και 2 χρόνια κάνετε τα πάντα για να ενισχύσετε την άποψη ότι είστε η χειρότερη υπουργός παιδείας των τελευταίων 200 χρόνων. Δεν το λέω εγώ, ούτε ο κύριος Τσακαλώτος, αλλά οι πράξεις σας!

“Ειπώθηκαν ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια.

Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα είπαν…

Μενέλαος Λουντέμης”.

Πρώην μαθητής 3ης Λυκείου».

Η Νίκη Κεραμέως για τον υποψήφιο της Αρχιτεκτονικής

Πριν από τη νέα επιστολή, η υπουργός Παιδείας μίλησε το πρωί της Πέμπτης (22.07.2021) στην τηλεόραση του OPEN και ρωτήθηκε για τον υποψήφιο που με 20.000 μόρια δεν περνάει εκεί που θέλει εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και της βαθμολογίας του στο σχέδιο (σ.σ. ειδικό μάθημα).

«Τα ειδικά μαθήματα έχουν ειδικό βάρος. Το σχέδιο, στην αρχιτεκτονική είναι εξαιρετικά σημαντικό (…) Ο συγκεκριμένος υποψήφιος έγραψε κάτω από το μέσο όρο των υποψηφίων στο σχέδιο. Είχε πολύ καλές επιδόσεις. Είναι fake news ότι κόπηκε. Μπορεί να πάει αρχιτεκτονική Πάτρας ή Χανίων. Δεν κόπηκε επ’ ουδενί. Ωστόσο υπήρξαν συνυποψήφιοί του στο σχέδιο. Εκείνος έγραψε 13,6. (…) Στην πραγματικότητα 9.400 παιδιά επιπλέον από πέρυσι δεν πληρούν τις ελάχιστες ακαδημαϊκές προϋποθέσεις για να εισαχθούν στα ΑΕΙ» είπε η Νίκη Κεραμώς.

 

Απαντώντας στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί αποκλεισμού χιλιάδων υποψήφιων λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, η υπουργός Παιδείας τόνισε: «έχουμε 4 στους 10 φοιτητές που δεν παίρνουν πτυχίο. Γιατί εισήχθησαν σε μια εποχή που η προηγούμενη κυβέρνηση έλεγε ότι μπορεί να μπει σε σχολές όποιος θέλει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here