Κύπριος ΥΠΕΞ: Ξεκάθαρο το μήνυμα των ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου στην ΑΟΖ

0

Οι ΗΠΑ στέλνουν, για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, το μήνυμα σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στη ΑΟΖ της, δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του βοηθού υπουργού Εξωτερικών, Γουές Μίτσελ, στην «Καθημερινή».

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε επίσης ότι «τα όσα αναφέρει με λεπτομέρεια ο κ. Μίτσελ αντικατοπτρίζουν και τις συζητήσεις, που είχα πρόσφατα στην Ουάσινγκτον για το πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τις διμερείς σχέσεις τους με την Κυπριακή Δημοκρατία».

Είναι σημαντικό, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, ότι «πλέον δεν προσεγγίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από τις εξελίξεις στο Κυπριακό ή τις σχέσεις του με την Τουρκία, και εργαζόμαστε μαζί στη βάση μιας θετικής προσέγγισης, η οποία δεν στρέφεται ενάντια σε κανένα τρίτο κράτος σε θέματα που θεωρούμε ότι η συνεργασία μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και γενικότερα και πιο συγκεκριμένα στις διμερείς μας σχέσεις».

Ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε παράλληλα ότι «ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση ότι η θέση της Τουρκίας είναι μια θέση, που γίνεται αποδεκτή μόνο από την Τουρκία και κανέναν άλλο».

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε ο Κύπριος υπουργός « η δική μας ευθύνη είναι να προβαίνουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here