Καύσωνας – Καλλιάνος: Θα μείνει στην ιστορία – Πού θα φτάσει στους 46 βαθμούς

0

Οι προβλέψεις των ειδικών για τον καύσωνα επιβεβαιώνονται απόλυτα, όπως ανέφερε και στην τηλεόραση του MEGA, ο Γιάννης Καλλιάνος.

Ο μετεωρολόγος προειδοποίησε ότι αυτός ο καύσωνας θα μείνει στην ιστορία και βασικό χαρακτηριστικό του φαινομένου θα είναι η παρατεταμένη διάρκεια των  πολύ υψηλών θερμοκρασιών οι οποίες σε κάποιες περιοχές θα αγγίξουν και τους 45 βαθμούς.

«Το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι δύσκολο, καθώς οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 42 και 43 βαθμούς σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Το ίδιο σκηνικό θα επικρατήσει και στην Αθήνα με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 42 βαθμούς», είπε ο μετεωρολόγος και πρόσθεσε:

«Το ‘κυρίως μενού’ έρχεται από Δευτέρα, όμως, καθώς ο καύσωνας θα επιμείνει μέχρι και το επόμενο Σαββατοκύριακο, τουλάχιστον, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν μέχρι και τους 46 βαθμούς Κελσίου.

Για την περιοχή της Αττικής, όλη η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ καυτή με τον υδράργυρο τη Δευτέρα να είναι στους 42 βαθμούς και την Τρίτη έως και τους 44 βαθμούς Κελσίου ενώ από Τετάρτη θα παραμείνει μέχρι και τους 42-43 βαθμούς Κελσίου», τόνισε.

«Μιλάμε για ένα σφοδρό καύσωνα που θα αποδειχθεί ιστορικός. Εκτιμώ πως θα είναι στην τριάδα των πιο ισχυρών θερμών εισβολών των τελευταίων 40 ετών», επισήμανε ο κ. Καλλιάνος.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Ολοκληρώθηκε η ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και την καλύτερη αντιμετώπιση των συνεπειών του ισχυρού κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι όλοι μαζί, κράτος, τοπική αυτοδιοίκηση, θα συνεργαστούμε για να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις.

Όπως είπε, το έργο τους θα κινηθεί σε τέσσερις άξονες, την αυξημένη ετοιμότητα για αποτροπή και πρόληψη πυρκαγιών, την αδιάλειπτη λειτουργία κρίσιμων υποδομών, την παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες που θα αναζητήσουν στέγη και περίθαλψη καθώς και την προστασία των εργαζομένων.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε περιττή δραστηριότητα που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, ενώ διεμήνυσε ότι η Πολιτική Προστασία, η αστυνομία, η Πυροσβεστική θα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή μέσω περιπολιών που θα γίνονται για την αποφυγή πυρκαγιών και για τον εντοπισμό σημείων που μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα ώστε να υπάρξει άμεση παρέμβαση.

Παράλληλα επισήμανε ότι τοπική αυτοδιοίκηση θα βρίσκεται σε κατάσταση ετοιμότητας ενώ ανέφερε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Εργασίας για τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων που πρόκειται να ληφθούν.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here