Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Δημιουργία ενός ρομπότ που θα έχει μια σειρά δυνατοτήτων

0

Τηλεδιάσκεψη με την Ελληνική Εθνική Ομάδα Ρομποτικής, που θα συμμετάσχει στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής First  Global Challenge,  πραγματοποίησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, εν αναμονή της συμμετοχής της ομάδος στις 18 Σεπτεμβρίου μαζί με εθνικές ομάδες από 190 χώρες του κόσμου.

Συγκεκριμένα, η Ομάδα αποτελείται από 30 παιδιά, ηλικίας 14-18 ετών από όλη την Ελλάδα, που επιλέχθηκαν με βάση τις γνώσεις τους στη ρομποτική, την ενασχόληση τους με τις επιστήμες και την εμπειρία τους από συμμετοχές σε αντίστοιχες εθνικές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Κατά τη  διαδικτυακή συνάντηση, οι μαθητές παρουσίασαν στον κ. Κικίλια το project τους, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός ρομπότ που θα έχει μια σειρά δυνατοτήτων, όπως να απολυμαίνει το χώρο, να παρακολουθεί την πίεση,

τη θερμοκρασία και το οξυγόνο πολλών ασθενών συγχρόνως, να υπενθυμίζει τη λήψη και τη δοσολογία φαρμάκων καθώς και να ενημερώνει μέσω εφαρμογής τον θεράποντα ιατρό για την πορεία των ασθενών κ.α.

Ο υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις που του υπέβαλαν οι μαθητές σχετικά με την πανδημία, τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την αξιοποίηση της τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της Covid-19 και γενικότερα στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο κ. Κικίλιας ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία, επισημαίνοντας ότι θα είναι πάντα στο πλευρό τους, σε κάθε τους προσπάθεια.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here