Έργα ανάπλασης και νέες υποδομές στην περιοχή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά

0

Σημαντικά έργα ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής της Μονής Αγίας Αικατερίνης του Σινά, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με απόφαση του Προέδρου της Αιγύπτου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι. Σχετικώς, ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανό, ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Νοτίου Σινά, Στρατηγός Χάλιντ Φούντα, κατά τη θερμή υποδοχή που του επεφύλαξε ο Προκαθήμενος του μοναστηριού, στο Ελληνικό Κέντρο Καΐρου.

Ο κ. Φούντα τόνισε ότι με απόφαση του Προέδρου Αλ Σίσι αναβαθμίζονται όλες οι υποδομές στην περιοχή, για να πάρει και πάλι η περιοχή την παλιά της αίγλη. Για το σκοπό αυτό, δημιουργείται ένα νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο, αναβαθμίζεται το οδικό δίκτυο, ενώ και το αεροδρόμιο θα ενισχύσει τη λειτουργία του με εσωτερικές πτήσεις που θα το συνδέουν με το Σαρμ Ελ Σέιχ αλλά και με την Αθήνα, στην περίπτωση πτήσεων τσάρτερ.

Παράλληλα, ο κ. Φούντα τόνισε ότι πολύ γρήγορα θα πραγματοποιηθεί και η αδελφοποίηση της πρωτεύουσας της περιοχής, Σαρμ Ελ Σέιχ, με το Ηράκλειο της Κρήτης.

«Πρώτη φροντίδα του Αιγυπτίου Προέδρου Αλ Σίσι, είναι η απόλυτη ασφάλεια της περιοχής, έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες και ταξιδευτές από όλον τον κόσμο, να μπορούν να επισκέπτονται το χώρο, να αισθάνονται πλήρη ασφάλεια, όπως και το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης του Σινά», δήλωσε κ. Φούντα, ο οποίος είχε επισκεφθεί και την Αθήνα πριν από ένα χρόνο, σε μία ειδική εκδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί για την Ιερά Μονή Σινά, ενώ κάθε Σεπτέμβριο πραγματοποιεί ένα Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην περιοχή. Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here