Ηγουμενίτσα Μέχρι το Δρέπανο ο ποδηλατοδρόμος..!

0
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δημοπρατείται η επέκταση του ποδηλατοδρόμου – πεζοδρόμου από το ύψος που τελειώνει ο ήδη υπάρχων μέχρι και το camping στο Δρέπανο, μήκους 1.340 μέτρων και συνολικού προϋπολογισμού 1.130.000,00€. Πρόκειται για ένα έργο, που εμπεριέχεται στο Στρατηγικό Σχεδιασμό Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.) του Δήμου Ηγουμενίτσας, ενώ η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στο οποίο εντάχθηκε με τη σύμφωνη γνώμη και της Περιφέρειας Ηπείρου και από ιδίους πόρους του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα εύσημα αξίζουν στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και Δόμησης του Δήμου, η οποία συνέταξε τη μελέτη και τον φάκελο του έργου καθώς και στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Γκίκα.

Ως Δημοτική Αρχή, επενδύουμε σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις, με το εν λόγω έργο να αποτελεί τμήμα, του στρατηγικού μας σχεδιασμού για την προώθηση της κίνησης με ποδήλατο, ενώ προωθούμε και άλλα έργα προς την κατεύθυνση αυτή ακολουθώντας τους στόχους του ΣΒΑΚ και συγκεκριμένα:

  1. Σύνδεση του υφιστάμενου ποδηλατοδρόμου με αυτόν της οδού 49 Μαρτύρων, με  μελέτη έτοιμη προς υποβολή στη νέα πρόσκληση του ΕΣΠΑ, η οποία αναμένεται να ανοίξει τους πρώτους μήνες του 2019.
  2. Επέκταση του ποδηλατοδρόμου από το camping στο Δρέπανο προς το Μακρυγιάλι, με τη μελέτη να συντάσσεται ήδη, προκειμένου τους πρώτους μήνες του 2019 να ενταχθεί με το ποσό των 400.000,00€ στο πρόγραμμα CLLD/Leader Αλιείας.
  3. Μελετάται επίσης η δημιουργία ενός διευρυμένου πλέγματος ποδηλατοδρόμων σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα της Ηγουμενίτσας.

Με αφορμή τη δημοπράτηση του εν λόγω έργου ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Πρόκειται για ένα έργο που συνιστά αναμφισβήτητα ένα ποιοτικό άλμα για τον Δήμο μας, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, πιστός στις αρχές της Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, δίνει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στη χρήση του ποδηλάτου μέσα από συστηματική δουλειά, σχέδιο και πρόγραμμα.

Οι εναλλακτικοί τρόποι μετακίνησης αποτελούν για τη Δημοτική μας Αρχή βασική προτεραιότητα και το έχουμε αποδείξει. Μια προτεραιότητα που εδράζεται στην ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα των δημοτών, εμπεδώνοντας έναν άλλο τρόπο ζωής, αυτόν που προσιδιάζει στην ποιότητα ζωής και στην αειφόρο ανάπτυξη».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here