Ηγουμενίτσα ΒΟΜΒΑ: Ανοίγει το ΤΕΠ στην πόλη,εικόνες και βίντεο από το τεχνολογικό Θαύμα στην πρωτεύουσα του νομού

0

Σήμερα 5/02/2018 αποκλειστικά η κάμερα του thesprotia24.gr βρέθηκε στις εγκαταστάσεις του ΤΕΠ, εκεί συναντήσαμε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ Μάριο Κάτση. Επιθεώρησε και ενημερώθηκε από τον διοικητή του Γ.Ν.Φ κ. Σπύρο Δερδεμέζη για τις τελευταίες λεπτομέρειες του έργου, λίγες μέρες πριν από την παράδοση, προς τους πολίτες. Το ΤΕΠ προσεχώς ανοίγει κανονικά τις πύλες του και θα είναι διαθέσιμο προς όλους τους πολίτες, της Ηγουμενίτσας και όχι μόνο. Πρόκειται για ένα τεχνολογικό «θαύμα» καθώς όπως θα δείτε στις παρακάτω εικόνες το ΤΕΠ είναι εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και δίνει την δυνατότητα αντιμετώπισης για τα επείγοντα περιστατικά που έως τώρα πηγαίνουν στο Γενικό νοσοκομείο Φιλιατών.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΘΑΥΜΑ

Το έργο είχε παγώσει το 2013 ενώ παράλληλα το κτήριο που υπάρχει σήμερα είχε λεηλατηθεί ουκ ολίγες φόρες δεν υπήρχε ούτε φύλακας, ενώ κάποιες φορές είχαν κατασκηνώσει διάφορες ομάδες ανθρώπων.. Σήμερα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική ο χώρος ανακατασκευάστηκε, οι εγκαταστάσεις και η τεχνολογία που υπάρχουν ήδη μέσα στο κτήριο θυμίζουν Πανεπιστημιακό νοσοκομείο. Η πόλη της Ηγουμενίτσας κάνει ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός στον τομέα της υγείας. Το Κέντρο υγείας Ηγουμενιτσας δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα βάρια περιστατικά πάρα την υπερπροσπάθεια γιατρών και νοσηλευτών. Κάποιες φορές μάλιστα ακόμα και περιστατικά που δεν χρειαζόταν νοσοκομειακή φροντίδα, οι αρμόδιοι γιατροί τα έστελναν στο Γ.Ν.Φ, εξαιτίας ελλείψεων της τεχνολογίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΕΔΥ που θα εγκατασταθεί στο κτήριο του ΤΕΠ δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό που έως σήμερα που γινονται.. εξετάσεις αίματος, συνταγογραφήσεις φάρμακων και μια απλή εξέταση… Επιπλέον πρόσφατα πέρασε από οικονομική επιτροπή της περιφέρειας η κατασκευή του δρόμου από την μπροστά πλευρά της εθνικής οδού ώστε να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η πρόσβαση των πολιτών στο ΤΕΠ.

ΤΟ «θωρηκτό» TCA 6

Το TCA6 είναι ένα εξαιρετικά βελτιστοποιημένο κινητό φθοροσκοπικό σύστημα για χειρουργική επέμβαση. Η βελτιστοποίηση που έχει επιτευχθεί μέσω μιας εντατικής προσπάθειας Έρευνας και Ανάπτυξης είναι η επιδίωξη του καλύτερου συμβιβασμού μέσα στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου οργάνου: διαστάσεις, βάρος, εξισορρόπηση, ευκολία χειρισμού, χαρακτηριστικά ακτίνων Χ, ποιότητα εικόνας και ασφάλεια. Η μεγάλη απόσταση που μπορεί να επιτευχθεί από τον άξονα SID από την στάση της μονάδας, η αξιοσημείωτη ανύψωση της στήλης με κινητήρα, φτάνοντας τα 500 χιλιοστά, οι ευρείες θέσεις εισαγωγής του C-βραχίονα και τα διαστήματα ανοίγματος, επιτρέπουν την καλύτερη λειτουργική ευελιξία και την πλήρη ελευθερία κίνησης του Χειρουργού θέατρο, στα όρια της αποστειρωμένης περιοχής.

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ-ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ

Επιπλέον στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας το ακτινολογικό αποτέλεσμα δεν θα γίνεται με την παλιά μέθοδο, με το γνωστό άπλωμα του φιλμ.. σε μανταλάκια… πλέον η απεικόνιση θα γίνεται ψηφιακά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Όπως διαπιστώσαμε μέσα στο κτήριο στεγάζονται και αίθουσες της χειρουργικής μονάδας η οποία θα στελεχωθεί και θα λειτουργήσει κανονικά. Το αιματολογικό κέντρο θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και πιο ευέλικτα στην διάθεση των ασθενών, θα σταματήσει πλέον η κούραση και η αναμονή των ασθενών στις αίθουσες του σημερινού ΠΕΔΥ. Στο χώρο υπάρχει μια σύγχρονη πτέρυγα παιδιατρικής που μάλιστα διαθέτει και παιχνιδότοπο, ενώ τα δωμάτια νοσηλείας για τους μικρούς μας φίλους αποτελούν ιδανικό χώρο για ένα παιδί.

Αξίζει να σημειωθεί ο σημαντικός ρόλος του σημερινού Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας κ. Μάριου Κάτση ο οποίος επιβλέπει σθεναρά το έργο και ενημερώνεται με κάθε λεπτομέρεια για την εξέλιξη του.Στο περιθώριο της επίσκεψης ο βουλευτής είπε αποκλειστικά στο thesprotia24.gr ότι με τον νέο οργανισμό του νοσοκομείου δρομολογούμε και προσλήψεις ιατρικού προσωπικού για ειδικότητες ΤΕΠ, επίσης ο διευθυντής του Γενικού νοσοκομείου Φιλιατών κ. Σπύρος Δερδεμέζης δίνει έναν τεράστιο αγώνα για την παράδοση του έργου.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ :

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη χωρίς την σχετική άδεια.