Γλυκά Νερά: Νέες εξελίξεις αναμένονται να έρθουν στο φως

0

Νέες εξελίξεις αναμένονται στην υπόθεση της δολοφονίας της άτυχης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά. Συνολικά έχουν περάσει 127 ημέρες από το ξημέρωμα της Τρίτης 11 Μαΐου, όταν ο πιλότος και σύζυγος της 20χρονης Μπάμπης Αναγνωστόπουλος τη δολοφονούσε μέσα στο σπίτι τους.

Από την άλλη, 90 μέρες έχουν παρέλθει από την ομολογία του 33χρονου πιλότου ότι αυτός δολοφόνησε τη σύζυγο του, τον σκύλο τους, χρησιμοποιώντας ακόμη και το παιδί τους για να δημιουργήσει ένα σκηνικό ληστείας και δολοφονίας της Καρολάιν.

Οι Αρχές φαίνεται ότι έχουν συνθέσει το παζλ της υπόθεσης και οι τελευταίες αλλά πολύ κρίσιμες ψηφίδες θα τοποθετηθούν όταν έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα από τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από την άρση τραπεζικού και τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και από την κάμερα ασφαλείας, καθώς θα φανεί τι ώρα ακριβώς αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης, στοιχείο με ιδιαίτερη βαρύτητα για το θέμα της προμελέτης του εγκλήματος.

Μετά την ομολογία της γυναικοκτονίας από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ξεκίνησε –και συνεχίζεται ακόμα- μια μακρά συζήτηση για τη συμμετοχή και δεύτερου ατόμου στη δολοφονία ή στην προσπάθεια για σκηνοθεσία του σκηνικού ληστείας μέσα στη μεζονέτα στα Γλυκά Νερά.

Ποια είναι τα σενάρια και η απάντηση του συνηγόρου του συζυγοκτόνου

Οι πληροφορίες που διακινούνται αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι έχει κληθεί να καταθέσει ο αδελφός του 32χρονου, όχι μια αλλά τρεις φορές. Ωστόσο, αυτό δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από την πλευρά του συζυγοκτόνου.

Το enikos.gr επικοινώνησε με τον συνήγορο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, o οποίος σχολίασε: «Πρόκειται για μυθοπλασίες που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Ο δράστης θα δικαστεί όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ έχει ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή ότι έδρασε μόνος. Αυτή η συζήτηση που έχει ξεκινήσει και βάζει στο κάδρο και ανθρώπους που καμία σχέση δεν έχουν με την υπόθεση, δεν ξέρω ποιον εξυπηρετεί, πάντως δεν σχετίζεται με την αλήθεια».

Σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών ο κ. Παπαϊωαννίδης ανέφερε: «Αναμένουμε τις εκθέσεις πραγματογνωμοσύνης από την άρση του τηλεφωνικού και του τραπεζικού απορρήτου, όπως και από την κάμερα».

«Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τις επίσημες κλήσεις μαρτύρων. Περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί και πότε θα κληθούν», συμπλήρωσε.

Σε όλη αυτή την συζήτηση που έχει ανοίξει, πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η life coach που συμβούλευε το ζευγάρι και η οποία μετά την ομολογία Αναγνωστόπουλου ανέφερε ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα. Υπό διερεύνηση είναι αν και πόσα από αυτά τα τηλεφωνήματα σχετίζονται με τη συζυγοκτονία των Γλυκών Νερών ή με άλλα θέματα που δεν αφορούν στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο γυναικοκτόνος στη φυλακή, το παιδί στην Αλόννησο

Στις 7 Οκτωβρίου έχει προγραμματιστεί να γίνει το δικαστήριο που θα λάβει την οριστική απόφαση για την επιμέλεια της μικρής Λυδίας. Την προσωρινή επιμέλεια έχει αναλάβει η οικογένεια της Καρολάιν στην Αλόννησο, με την οικογένεια του συζυγοκτόνου να μπορεί να επισκέπτεται το παιδί 5 φορές το μήνα από τις 10.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Οι συναντήσεις μέχρι σήμερα γίνονται σε καλό κλίμα με γνώμονα το καλό του παιδιού. Η διαδικασία που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Οκτώβρη θα γίνει με τέτοιο τρόπο ώστε να μην διαταραχτεί η καθημερινότητα του παιδιού.

Ο γυναικοκτόνος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, έχοντας ξεκινήσει να κάνει μεροκάματα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Τι κατέθεσε η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά

Επίσης, η γειτόνισσα του ζευγαριού έχει ήδη καταθέσει τρεις φορές ενώπιον των Αρχών τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο, αλλά και στις 20 Ιουλίου. Στην τελευταία της κατάθεση επικεντρώθηκε, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τόσο στην περιγραφή της 20χρονης την ημέρα του εγκλήματος όσο και σε τσακωμούς που είχε ακούσει το προηγούμενο διάστημα.

«Κάποιες φορές που καθόμουν στο σαλόνι του σπιτιού μου, το οποίο είναι μεσοτοιχία με το σαλόνι της οικίας του ζευγαριού, είχε τύχει να ακούσω τσακωμούς μεταξύ του ζευγαριού, όχι ιδιαίτερα έντονους, ενώ κατά τη διάρκεια κάποιων εκ των τσακωμών είχα ακούσει την Καρολάιν να φωνάζει στον κατηγορούμενο: “Δεν με νοιάζει, δεν με νοιάζει”.

Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου του 2020, ενώ έβλεπα κάποια ταινία στο σαλόνι του σπιτιού μου το βράδυ άκουσα πολύ έντονες φωνές από την οικία του ζευγαριού. Χαμήλωσα τον ήχο της τηλεόρασης και ανέβηκα στη σοφίτα του σπιτιού μου, γιατί εκεί ακούγονταν εντονότερες φωνές. Πράγματι, από την οικία του ζευγαριού άκουσα ότι το ζευγάρι είχε έναν πολύ έντονο καβγά.

Το μόνο που μπόρεσα να ξεχωρίσω από τις φωνές ήταν η φράση που είπε κάποια στιγμή Καρολάιν: “Οχι σπίτι σου, σπίτι μου”. Αυτό το περιστατικό το θυμάμαι διότι ήταν ένας καβγάς πιο έντονος από αυτούς που είχε συνήθως το ζευγάρι», αναφέρει στην κατάθεσή της η μάρτυρας, συμπληρώνοντας πως το επόμενο πρωί συμπεριφερόταν κανονικά ο ένας στον άλλο.

«Ενα επαναλαμβανόμενο ντουπ», που άκουσε κάποιο από τα επόμενα βράδια να έρχεται από τη μεζονέτα του ζευγαριού, ανησύχησε τη μάρτυρα, η οποία το επόμενο πρωί έσπευσε να ρωτήσει τη νεαρή Καρολάιν σχετικά με τον θόρυβο.

«Εκείνη μου απάντησε ότι ήταν το καρεκλάκι του μωρού που έπεσε από τη σκάλα. Εμένα αυτό μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, διότι αφενός το καρεκλάκι το ζευγάρι το είχε συνήθως στο ισόγειο και αφετέρου το καρεκλάκι είναι ψηλό με πόδια και, αν όντως είχε πέσει από τη σκάλα, λογικά θα είχε σταματήσει κατά τη διάρκεια της πτώσης του και δεν θα είχε κατέβει όλη τη σκάλα προς τα κάτω. Αυτή είναι δική μου σκέψη, την οποία δεν μοιράστηκα με την Καρολάιν, καθώς δεν αμφισβήτησα την απάντηση που μου έδωσε».

Λίγες ώρες πριν από το αποτρόπαιο έγκλημα η γειτόνισσα του ζευγαριού είχε επικοινωνία με την 20χρονη, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 12 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3 το μεσημέρι, όταν η Καρολάιν την ενημέρωσε ότι θα πήγαινε με το μωρό και μια φίλη της για φαλάφελ. Στην επισήμανση της γειτόνισσας ότι είχε πολλή ζέστη εκείνη την ώρα για να βγει έξω, η 20χρονη απάντησε: «Δεν μπορώ, έχω μπουχτίσει».

«Επικοινώνησε ξανά μαζί μου στις 20.26 μέσω Viber και η συνομιλία μας κράτησε μέχρι τις 21.41. Τόσο η πρωινή όσο και η βραδινή μας συζήτηση αφορούσαν τα ζώα και θέματα για τη φροντίδα τους.

Η διάρκεια της συνομιλίας και η όρεξη που είχε η Καρολάιν για συνομιλία μού έκαναν εντύπωση, γιατί συνήθως, ως επιφορτισμένη με τη φροντίδα του παιδιού, δεν ήταν σε θέση να έχει συνομιλίες τέτοιας διάρκειας μαζί μου.

Μάλιστα, τη συζήτηση τη σταμάτησα εγώ γιατί ήθελα να ετοιμάσω κάτι να φάω, αλλά είμαι σίγουρη πως, αν συνέχιζα τη συζήτηση, αυτή θα διαρκούσε κι άλλο», εξήγησε η μάρτυρας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Περιγράφοντας τον χαρακτήρα της Καρολάιν έκανε λόγο για ένα ώριμο άτομο, ενώ τη χαρακτήρισε «χαρά της ζωής». «Ποτέ δεν βαρυγκώμησε ούτε μπούχτισε με τη φροντίδα του παιδιού, την οποία είχε αναλάβει με πολλή υπευθυνότητα.

Η Καρολάιν δεν είχε κοινωνική ζωή και οι βόλτες της ήταν πάντα μαζί με τη μικρή ή με τον κατηγορούμενο και τη μικρή», περιέγραψε η γειτόνισσα του ζευγαριού, υπογραμμίζοντας στη συνέχεια πως ούτε τα μεσάνυχτα, αλλά ούτε και μέχρι τη 01.30 άκουσε κλάμα μωρού ή κάποιον τσακωμό.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here