Παγώνη: Αποτύχαμε στο στόχο μας να φτάσουμε το 80% των εμβολιασμών (vid)

0

Την αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος να φτάσει το 80% στο τέλος Αυγούστου παραδέχθηκε στο OPEN TV και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, ενώ υποστήριξε ότι σωστά κλείνουν τα εμβολιαστικά κέντρα από τη στιγμή που δεν υπάρχει προσέλευση.

«Αποτύχαμε στο στόχο τέλος Αυγούστου να φτάσουμε στο 80%. Πρέπει να προσεγγίσουμε τον κόσμο να πάει να εμβολιαστεί. Καθυστερήσαμε σε αυτό το κομμάτι. Πρέπει να πλησιάσουμε τους γονείς για να εμβολιαστούν τα παιδιά και τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν χαμηλά ποσοστά, όπως είναι 50-60 ετών. Ο στόχος είναι ο εμβολιασμός του 80%+ του πληθυσμού για ασφάλεια» είπε χαρακτηριστικά.

Αιτιολόγησε το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων σημειώνοντας πως: «Όταν υπάρχει ερημιά στο εμβολιαστικό κέντρο δεν έχει νόημα να απασχολείται προσωπικό. Σωστό είναι να μειωθούν τα εμβολιαστικά κέντρα όταν δεν υπάρχει προσέλευση και αυτό το προσωπικό να πάει να προσφέρει υπηρεσίες εκεί που πραγματικά χρειάζεται». 

«Γιατροί στα σχολεία για εμβολιασμό παιδιών»

Παράλληλα η ίδια επέμεινε ότι οι γιατροί πρέπει να επισκεφτούν σχολεία για να εμβολιάσουν μικρά παιδιά τα οποία θα έχουν την έγγραφη άδεια των γονιών τους.

Αναφερόμενη στα νέα μέτρα για την εστίαση και το αλαλούμ με τα παιδιά, σημείωσε ότι κατά την εκτίμησή της θα γίνουν αρκετές αλλαγές. «Νομίζω ότι θα γίνουν αρκετές διορθώσεις όπως έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις», όπως είπε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η Επιτροπή θα πρέπει αυτή την εποχή λίγο γρηγορότερα τις αποφάσεις.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here