Ηλεκτροκίνηση: Η Κίνα θεωρεί «υπερβολικά πολλούς» τους κατασκευαστές

0

Η Κίνα έχει «πάρα πολλούς» κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει την ενοποίησή τους, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών Ξιάο Γιακίνγκ.

Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Κίνα θα βελτιώσει το δίκτυο φόρτισης και θα επιδιώξει να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στις αγροτικές αγορές.

Η προώθηση των πιο πράσινων οχημάτων από την κυβέρνηση για τον περιορισμό της ρύπανσης έχει ωθήσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπως οι Nio, XPeng και BYD, να επεκτείνουν την παραγωγική τους ικανότητα στην Κίνα.

Ο Ξιάο δήλωσε ότι το υπουργείο του επιταχύνει τις εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων στην τροφοδοσία της αγοράς αυτοκινήτων.

Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς την περασμένη εβδομάδα επέβαλε πρόστιμο σε τρεις εταιρείες πωλήσεων ημιαγωγών για αυτοκίνητα για αύξηση των τιμών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων του κόσμου.

Η παρατεταμένη παγκόσμια έλλειψη σε ημιαγωγούς έχει επηρεάσει πολλέ μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των Ford Motor, Honda Motor και Volkswagen, αναγκάζοντας πολλά εργοστάσιά τους να παραμείνουν σε αδράνεια ή να περιορίσουν την παραγωγή τους.

in.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here