Ρόκα: «Πολύ άσχημη εμπειρία ο Παναθηναϊκός»

0

Συνέντευξη στην Κύπρο παραχώρησε ο Τσάβι Ρόκα και αναφέρθηκε στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό

Δεν θα ήταν υπερβολή εάν έλεγε κανείς πως ο Τσάβι Ρόκα ήταν ένας από τους χειρότερους τεχνικούς διευθυντές που είχε ο Παναθηναϊκός στη σύγχρονη ιστορία του.

Ούτε χρόνο δεν κατάφερε να συμπληρώσει στους «πράσινους». Προχώρησε σε πολλές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό, επέλεξε για προπονητή τον Ντάνι Πογιάτος και ουσιαστικά ναρκοθέτησε όλη την περσινή σεζόν.

Πρόσφατα παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα larnacasports.com ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ Λάρνακας και σε αυτή αναφέρθηκε στο πέρασμά του από το «τριφύλλι».

Για το πώς προέκυψε αυτή η δουλειά ο Ρόκα είπε: «Ήρθε ξαφνικά. Θα σας πω κάτι. Με την επιστροφή μου στην ΑΕΚ δουλεύω για τέταρτη φορά σαν Τεχνικός Διευθυντής. Και στις τέσσερις δεν έχω κυνηγήσει κάτι. Ήρθαν σε μένα. Την πρώτη φορά ήταν ο αντιπρόεδρος μου, που τώρα είναι αντιπρόεδρος στην ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου, που με ήξερε σαν παίκτη στην Σαμπαντέλ. Όταν επέστρεψα από τη Νέα Ζηλανδία μου είπε ότι με ήξερε σαν παίκτη και προσωπικότητα και ότι με ήθελε στην ομάδα. Δεν ήξερε σε πιο πόστο αλλά με ήθελε. Αυτή ήταν η πρώτη μου φορά. Μετά ήρθε η ΑΕΚ, με κάλεσαν και δεν είχα ιδέα».

Στη συνέχεια του έγινε ερώτηση για το γεγονός πως προπονητές και τεχνικοί διευθυντές στην Ελλάδα είναι αναλώσιμοι: «Πίστευα στον τρόπο που δουλεύω. Είμαι υπεύθυνος και δουλεύω σκληρά. Έχω κάποιες γνώσεις. Στο τέλος όμως αντιλήφθηκα, αυτό που είπες, ότι το να επιβιώσεις εκεί δεν είναι θέμα σχετικά με αυτά που σου είπα. Είναι διάφορα άλλα θέματα. Όπως είπες με ξέρεις σαν άτομο και ξέρεις τι μπορώ να κάνω. Αν δεν τα κάνεις εκεί είσαι «νεκρός». Τόσο απλά».

Για το γεγονός πως ο Γιώργος Δώνης έφυγε είπε ότι «πώς μπορούσε να μείνει ο Δώνης από την στιγμή που δεν μιλούσε με τον Αλαφούζο. Το έγραφαν και τα ΜΜΕ. Ο Αλαφούζος δεν μιλούσε με το Δώνη, δεν απαντούσε τα τηλέφωνα. Ήταν ένα πρόβλημα μεταξύ τους και ήταν αδύνατο να μείνει στην ομάδα».

Η επιλογή του Πογιάτος ήταν αποτυχημένη με τον ίδιο να δικαιολογείται πως «πίστευα ότι είχε το σωστό προφίλ», ενώ συμπλήρωσε πως δεν θα ήθελε να πει κάτι στον Γιάννη Αλαφούζο. Τέλος, παραδέχτηκε πως μετάνιωσε που εργάστηκε στην Ελλάδα: «Πήρα την απόφαση εκείνη την στιγμή. Δεν ξέρω αν μετάνιωσα. Στεναχωρήθηκα. Ήταν μία πολύ άσχημη εμπειρία».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here