Γιατί στα μεγάλα κρύα δεν πρέπει να πίνεις ποτέ ζεστό καφέ

0

Όταν η θερμοκρασία κατρακυλά κοντά στο μηδέν, ένα φλιτζάνι αχνιστού καφέ μπορεί να φαίνεται ως η τέλεια επιλογή ελπίζοντας πάντα ότι θα μας ζεστάνει. 

Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal τις περισσότερες φορές, είμαστε πιο ζεστοί από το περιβάλλον μας και εκπέμπουμε θερμότητα. Όταν κάνει κρύο, όμως, το σώμα σας αντιδρά με ρίγη, εκπέμποντας περισσότερη θερμότητα προς το περιβάλλον. 

Το να πιείτε μια μεγάλη καυτή κούπα καφέ κατά τη διάρκεια μιας κρύας μέρας πιθανότατα θα σας προκαλέσει περισσότερα ούρα επειδή η καφεΐνη είναι διουρητική. Και αυτός είναι ένας «άλλος τρόπος να απωλέσετε θερμότητα επειδή τα ούρα είναι πολύ θερμότερα από το περιβάλλον», λέει ο Alan Hedge, διευθυντής εργαστηριακών ερευνών στο Πανεπιστήμιο Cornell.

Ενα άλλο ποτό το οποίο δεν θα σας βοηθήσει να ζεσταθείτε είναι το αλκοόλ. Και αυτό γιατί είναι επίσης διουρητικό και για αυτό ορισμένου που πίνουν πολύ ποτό ενώ οι θερμοκρασίες κατρακυλούν κάτω από το μηδέν, καταλήγουν με υποθερμία. 

Τότε τι μπορεί να πιει κανείς για να ζεσταθεί; Ο Alan Hedge βρίσκει την απάντηση στη Μογγολία, όπου για να αντιμετωπίσουν το δριμύ ψύχος πίνουν ένα ποτό που περιέχει βούτυρο. Ενα ζεστό γάλα με βούτυρο, πύραυλο λιπαρών και θερμίδων. Με άλλα λόγια μπορείτε να πιείτε κάτι ζεστό που ταυτόχρονα έχει και φουλ θερμίδες, όπως μια ζεστή σοκολάτα, ή έναν υπέροχο λάτε ντεκαφεϊνέ. Ενα ρόφημα από 37 έως 46 βαθμούς Κελσίου. 

iefimerida.gr


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here