Ηγουμενίτσα: Στο εδώλιο ο 59χρονος πυροσβέστης που είχε αφαιρέσει τη ζωή ενός 49χρονου- Γυναικά θύματος: “Είσαι άνανδρος, τον πυροβόλησες πισώπλατα”

0

Πριν από περίπου 10 μήνες η άγρια δολοφονία ενός 49χρονου άντρα, είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της Ηγουμενιτσας. Απο νωρίς σήμερα το πρωί, στο δικαστικό μέγαρο της Κέρκυρας ξεκίνησε η δίκη του 59χρονου πυροσβέστη.

Δείτε τι κατέθεσαν η γυναικά του θύματος και ο γιος του 49χρονου Θύματος καθώς και η γυναίκα του κατηγορούμενου, επίσης κατέθεσε και ο ξάδερφος του κατηγορούμενου:

Σύζυγος Θύματος:

Δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί πέθανε, από την δικογραφία έμαθα τι είχε γίνει. Κανένας από τους φίλους του δεν γνώριζε για την εξωσυζυγική του σχέση, ήταν κάτι επιπόλαιο, γιατί αλλιώς θα το ήξεραν. Με τον σύζυγο μου ήμασταν συμφοιτητές, ήμασταν 20 χρόνια παντρεμένοι, μας αγαπούσε πολύ. Ο σύζυγος μου ήταν προβληματισμένος τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω τον λόγο.

Την ημέρα πριν από το φόνο ο κατηγορούμενος πήρε τηλέφωνο έναν γείτονα και ρωτούσε για εμένα. Ο σύζυγός μου δεν υπάρχει πλέον και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Έχασε άδικα την ζωή του,πισώπλατα,ένας άνανδρος του στέρησε τη ζωή και δεν μπορεί να γυρίσει πίσω. Ήταν πολύ καλός άνθρωπος, ένα γελαστό παιδί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως ο κατηγορούμενος πυροβόλησε πισώπλατα έναν άοπλο άνθρωπο,πόση κακία; Δεν απειλήθηκε ο δράστης. Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και εκδίκηση. Να απαλύνει τον πόνο των παιδιών μου. Δεν σκέφτηκε τα παιδιά του ο δράστης;

ΓΙΟΣ ΘΥΜΑΤΟΣ:

“Η μητέρα μου τα είπε όλα για το τι άνθρωπος ήταν ο πατέρας μου.Αν ήταν στη ζωή δεν θα ήθελε τα παΐδια του να πάρουν εκδίκηση. Τον κατηγορούμενο τον είχα γείτονα και αυτός μου έκανε το μεγαλύτερο κακό,μου πήρε τον πατέρα μου. Δικαιοσύνη για έμενα είναι να γυρίσει πίσω ο πατέρας μου.Ο δράστης πρέπει να πάει φυλακή μέχρι να πεθάνει. Όπως εγώ έχασα τον πατέρα μου, ας χάσει και η άλλη οικογένεια τον πάτερα τους. Δεν αξίζει να καταστραφεί κανείς για τον κατηγορούμενο, πρέπει να τελειώσει ο κύκλος βίας. Ο πατέρας μου έμαθε να περπατάω με το κεφάλι ψηλά και όχι να σκύβω. Εγώ δεν θέλω κανένα οικονομικό αντάλλαγμα, μόνο να δικαιωθεί ο πατέρας μου. Να βρει τον κατηγορούμενο ο θάνατος στη φυλακή. Μην δείξετε έλεος, γιατί αυτός δεν έδειξε έλεος στον πάτερα μου.”

ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ:

Μια μέρα πριν από το συμβάν, στις 26 με πήρε τηλέφωνο ο σύζυγος μου και βρεθήκαμε σε ένα καφενείο, του είπα ότι χωρίζουμε. Πριν πάμε σε αυτό το καφενείο, μου είχε πει να πάμε σε ένα άλλο μαγαζί που σύχναζε το θύμα, αλλά δεν το δέχτηκα. Στη συνάντηση μου είπε πως αυτός είχε πάει σε δικηγόρο για το διαζύγιο και μου είπε να πάω και εγώ.Μου είπε πως μπορώ να πηγαίνω σπίτι να βλέπω τα παιδιά, χωρίς να είναι αυτός εκείνη τη στιγμή.

Εγώ έμενα στο σπίτι του πάτερα μου, 3-4 μέρες πριν από το συμβάν. Εκείνη την ήμερα με πήρε τηλέφωνο να ρωτήσει κάτι για το παιδί και μου είπε: “Να θυμάσαι ότι είσαι ακόμα παντρεμένη”. Πήγα για δουλειά και τελείωσα περίπου στη 1 το βράδυ. Πήγα προς το σπίτι για να δω το παιδί, αλλά δεν είδα φως και έφυγα προς το σπίτι του πατέρα μου. Το θύμα με είδε στο δρόμο όταν πήγαινε στο σπίτι του, με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να βρεθούμε για 1-2 λεπτά μόνο, εγώ δεν ήθελα αλλά τελικά δέχτηκα.

Στο σημείο όπου έγινε η δολοφονία σταματήσαμε τυχαία, δεν γνωρίζαμε ότι πάνε ζευγάρια. Αυτός πάρκαρε μπροστά, εγώ από πίσω και μετά μπήκα στο αμάξι του. Ήταν σκοτεινά. Μείναμε εκεί 2-3 λεπτά, ώσπου είδα φώτα από το αυτοκίνητο. Ρώτησα τον Αλέκο, τι είναι αυτά τα φώτα και εκείνος μου απάντησε: Είναι ο άντρας σου. Πάγωσα δεν μπορούσα ούτε να κινηθώ, κανείς δεν αντέδρασε. Άκουσα την πόρτα του αυτοκίνητου να κλείνει, όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το θύμα με κοίταξε βγήκε από το αμάξι και απομακρυνθηκε προς τον κατηγορούμενο. Εγώ δεν είδα που πήγε, άκουγα μόνο. Ο σύζυγος μου του ειπε: “Σε ξέρω εσένα, ψάχνω την γυναίκα μου, την γυναίκα μου θέλω. Το θύμα του ζήτησε να ηρεμήσει και μετά άκουσα πυροβολισμό. Δεν μπορούσα να κουνηθώ, είδα μια λάμψη, άκουσα μια κραυγή του Αλέκου και μετά τον είδα να πέφτει μπροστά μου ανάμεσα από τα δυο αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα.

Ήξερα πως ο σύζυγος μου με παρακολουθούσε καιρό. Με το θύμα δεν είχαμε ερωτική σχέση, είχαμε ρομαντική, φιλική τρυφερή. Μιλούσαμε κάθε μέρα στο τηλέφωνο για περίπου μια ώρα. Είχαμε γνωριστεί τον Φεβρουάριο και πρώτα μιλούσαμε μόνο στο τηλέφωνο, ενώ ήταν θαμώνας και στο ψητοπωλείο που δούλευα. Ο άντρας μου είχε καταλάβει την σχέση μας 4-5 μέρες πριν από το συμβάν, είδα αλλαγή στην συμπεριφορά του και το κλίμα στο σπίτι ήταν κακό.

Με τον σύζυγο μου παντρευτήκαμε με προξενιό, εγώ ζούσα στην Γερμανία και ήρθα στην Ελλάδα 2 εβδομάδες πριν παντρευτούμε. Τα προβλήματα άρχισαν από το ταξίδι του μέλιτος. Είχαμε τσακωθεί, γιατί νευριάζε εύκολα και ήταν απότομος.Με είχε χτυπήσει πολλές φόρες για διάφορους λόγους και μετά μου έλεγε ότι φταίω εγώ, γιατί τον ανάγκαζα. Το 2005 με απείλησε με μαχαίρι. Κοιμόμουν με τις κόρες μας και με ξύπνησε, λέγοντας μου ότι έχω ερωτική σχέση με έναν γείτονα. Εγώ το αρνήθηκα. Μου έδωσε να υπογράψω ένα χαρτί που είχε γράψει εκείνος, ότι δεν είχα σχέση με τον γείτονα και το υπέγραψα γιατί φοβόμουν. Μέτα σε αυτό το χαρτί που είχα υπογράψει, ο κατηγορούμενος έσβησε με blanco σε δυο σημεία για να φανεί ότι είχα σχέσεις.

Με υποχρέωσε να κλείσω το κομμωτήριο μου γιατί ζήλευε. Είχα φύγει κάποιες φόρες από το σπίτι, αλλά επέστρεφα γιατί με παρακαλούσαν οι κόρες μου. Μάλιστα μερικές μέρες πριν το συμβάν μίλησα με την κόρη μου και μου είπε ” O μπαμπάς σε είδε με άλλον άντρα και ότι αυτός ο άντρας (το θύμα) τον απείλησε.” Ο σύζυγος μου δεν χτυπούσε τα παιδιά του, ούτε μαλώναμε με άλλους, μόνο εμένα χτυπούσε. Τον τελευταίο καιρό μπροστά στους καβγάδες ήταν και τα παιδιά μπροστά.

Δεν είχα χρήματα για το διαζύγιο, γι αυτό δεν είχα κινήσει νωρίτερα τις διαδικασίες αλλά το έκανα λίγο καιρό πριν από το συμβάν. Με τις κόρες μου δεν έχουμε καλές σχέσεις τώρα.

ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ:

Μου είχε πει ο ξάδερφος μου ότι είχε προβλήματα και ότι θα χώριζε με την γυναικά του. Μου είπε ότι υποψιάζεται ότι τον απατάει και ήταν σε ένταση το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα είχε υποψίες ότι τον είχε απατήσει και άλλη φορά. Θα έπαιρναν διαζύγιο μετά τις πανελλήνιες της κόρης τους. Μιλούσαμε συνεχεία στο τηλέφωνο, πίναμε καφέ και μου είχε ζητήσει αν έβλεπα κάτι να του το πω. Ακουγόταν πολλά για την γυναικά του, άλλα εγώ δεν είχα δει κάτι. Την ήμερα του συμβάντος, τον συνάντησα το μεσημέρι γύρω στη 1 βρεθήκαμε για έναν καφέ και ήταν λίγο αγχωμένος. Μου είπε πάλι ότι θα χωρίσουν. Το βράδυ εγώ ήμουν σε ένα καφενείο και βλέπαμε ποδόσφαιρο. Γύρω στις 12:30 έφυγα και πήγαινα προς το σπίτι μου. Κάποια στιγμή γύρω στις 12:45 το βράδυ είδα το αμάξι της (…) στο δρόμο και πήγαινε σε ένα αδιέξοδο, σε κάτι ελιές, όχι στο σημείο που έγινε το περιστατικό. Δεν είδα κάποιον άλλον μέσα στο αυτοκίνητο.

Πήρα τηλέφωνο τον ξάδερφο μου και του είπα ότι είδα το αυτοκίνητο της γυναικάς του, μου είπε ευχαριστώ και το έκλεισε. Δεν ήξερα ότι θα την παρακολουθήσει. Γύρω στη 1:30 με πήρε τηλέφωνο και μου είπε οτι σκότωσε τον γκόμενο της (…) και ότι εκείνη είναι ζωντανή, άλλα είναι τραυματισμένη. Τον πήρα εγώ πίσω τηλέφωνο και του είπα ρε (…) τι έκανες; Μου απάντησε δεν το κατάλαβες; Σκότωσα τον γκόμενο της (…) και αυτή είναι τραυματισμένη. Πήρα τηλέφωνο τα αδέρφια του και μετά πήγα στην αστυνομία. θεώρησα σωστό να πάρω πρώτα τα αδέρφια του και μετά να πάω στην αστυνομία.

Δεν περίμενα ότι θα κάνει αυτό το πράγμα και μόλις το άκουσα πανικοβλήθηκα. Τον ξάδερφο μου τον είδα στις φύλακες και ήταν μετανιωμένος μου είπε ότι ήταν ατύχημα, μου είπε ότι δεν το ήθελε και ότι το άθυμα πήγε να του πάρει το όπλο. Δεν μου είπε τι ακριβώς έγινε όμως.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ >>> Thesprotia24 news για να μας ακολουθήσετε στο facebook

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ