Πέραμα: Τα σενάρια που εξετάζονται για την καταδίωξη

0

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ένας 20χρονος Ρομά έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών κατά την καταδίωξη στο Πέραμα.

Φίλοι του νεαρού που έχασε τη ζωή του κάνουν συνεχώς αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με φωτογραφίες του και βίντεο αφιερωμένα σε αυτόν.

Ένας από τους επτά αστυνομικούς, ο οποίος έλαβε μέρος στην καταδίωξη του 20χρονου, εξηγεί τι συνέβη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, δηλώνει πως «μας επιτέθηκε ο 20χρονος με το αυτοκίνητο. Γκρέμισε διαδοχικά όλες τις μοτοσικλέτες μας. Ενεργήσαμε πυροβολισμούς όταν είχε παρασύρει μια μοτοσικλέτα με το συνάδελφό μας πάνω σε αυτή.

Επιδιώκαμε την ακινητοποίηση του αυτοκινήτου των δραστών. Μετά το περιστατικό, όταν διαπιστώσαμε ότι όλοι οι συνάδελφοι ήταν καλά ειδοποιήσαμε το κέντρο και στη συνέχεια δώσαμε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες με τουρνικέ και αιμοστατικούς επιδέσμους. Όλα έγιναν για την αποτροπή άμεσου κινδύνου της ζωής μου και των συναδέλφων μου».

Σύμφωνα με ό,τι σημειώνεται στον ΣΚΑΪ, στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι μαρτυρίες και των υπόλοιπων έξι αστυνομικών, οι οποίοι οδηγηθήκαν στον εισαγγελέα Πειραιά που τους άσκησε ποινική δίωξη.

Σημειώνεται πως παραπέμφθηκαν από τον εισαγγελέα Πειραιά σε τακτικό ανακριτή, για να απολογηθούν την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ενώ κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Γιατί οι αστυνομικοί καταδίωξαν τον 20χρονο;

Ο εκφωνητής της Άμεσης Δράσης είπε ότι έδωσε την εντολή διακοπής της καταδίωξης λόγω της επικινδυνότητας της περιοχής (μεγάλη ταχύτητα σε πολυσύχναστους δρόμους) ενώ στην περιοχή υπήρχαν δυο αστυνομικές ομάδες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έχουν πάρει τις ηχογραφημένες συνομιλίες, και τα σενάρια που εξετάζονται είναι «είτε να μην άκουσαν οι αστυνομικοί είτε να κινήθηκαν με δική τους πρωτοβουλία».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος έχει ζητήσει από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ να κάνει έρευνα, ενώ η επιχειρησιακή αξιολόγηση των αστυνομικών της ΔΙΑΣ που συμμετείχαν στο περιστατικό πρέπει να αξιολογηθεί έως την Παρασκευή.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here