Ανθρωποκυνηγητό στο Πέραμα: Γιατί το κέντρο της Αστυνομίας έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη

0

Η υπόθεση της καταδίωξης στο Πέραμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να διαλευκάνουν την υπόθεση. Το ανθρωποκυνηγητό ενός κλεμμένου αυτοκίνητου από μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ την Παρασκευή το βράδυ στο Πέραμα, είχε ως κατάληξη έναν νεκρό Ρομά, έναν ακόμη τραυματία και άλλους επτά αστυνομικούς τραυματίες.

Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πλανάται είναι το εξής. Γιατί το κέντρο της Αστυνομίας έδωσε εντολή να σταματήσει η καταδίωξη; Δεύτερον, ποιος είναι ο Α100 που έδωσε την εντολή; Ακόμη, οι αστυνομικοί άκουσαν την εντολή ή όχι; Διότι τη στιγμή της καταδίωξης, είναι πιθανόν να μην έχουν ακούσει ή να μην έχουν καταλάβει ότι το κέντρο απευθύνεται σε εκείνους. 

Επισήμως, η αστυνομία ανέφερε ότι η εντολή να σταματήσει η καταδίωξη, δόθηκε διότι εκτιμήθηκε πως η κατάσταση ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς εξελισσόταν εντός κατοικημένης περιοχής και θα μπορούσαν να τραυματιστούν  πολίτες. Σύμφωνα με την αστυνομία, η καταδίωξη γινόταν με πολύ μεγάλη ταχύτητα, σε στενούς δρόμους και η πιθανότητα ενός σοβαρού ατυχήματος ήταν πολύ πιθανή.

Η φυσική και πολιτική ηγεσία της αστυνομίας, διευκρίνισε ότι ουδέποτε δόθηκε εντολή να αποφεύγονται οι καταδιώξεις.

Όλοι οι διάλογοι του κέντρου της αστυνομίας με την ομάδα ΔΙΑΣ

Το έκρυθμο σκηνικό πριν από την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, από την οποία σκοτώθηκε 20χρονος Ρομά, αποτυπώνεται μέσα από νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους ανάμεσα στους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. Όπως προκύπτει και από τους νέους διαλόγους, η ΕΛ.ΑΣ. είχε δώσει σαφείς οδηγίες για διακοπή καταδίωξης. Εν τω μεταξύ, την Τετάρτη απολογούνται οι επτά αστυνομικοί που αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Προτού πέσουν τα πυρά, οι αστυνομικοί ενημέρωσαν το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για το όχημα ότι παραβίαζε τα κόκκινα με το κέντρο της ελληνικής αστυνομίας να αναλαμβάνει δράση αμέσως μετά.

Οι διάλογοι που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο ανεβαίνουμε την Θηβών προς Βίζας ακολουθούμε στο ύψος σχεδόν της ΔΟΥ.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Το αριθμητικό και σε ποιο ύψος της Θηβών;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο δεν σταματάει, τρία άτομα μέσα, αθίγγανοι.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Τι όχημα είναι;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Hyundai λευκό κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Accent είναι; Accent λευκό;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Ένα Accent λευκό παραβιάζει συνεχώς τα κόκκινα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, ελήφθη με προσοχή. Ελήφθη, είναι πολλές ομάδες πλησίον, ελήφθη. Το ακολουθούμε με προσοχή, ικανή απόσταση να μην κινδυνεύσετε και θα το, όπου να΄ ναι θα το σταματήσουμε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο από 142 ακολουθεί και η ομάδα.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ελήφθη, ελήφθη, ελήφθη. Ψυχραιμία. Προς τα πού κινούμαστε; Προς Ιερά ή γυρίζει πίσω;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Δίπλα στην πλατεία κέντρο.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Βγήκαμε Θηβών.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κινούμαστε επί της Θηβών.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 503;

Ομάδα ΔΙΑΣ: Πάει για παλατάκι κάτω κέντρο, από 382 ακολουθούμε ομάδες.

Έπειτα, έρχεται η εντολή από το κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για διακοπή της καταδίωξης.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ τέλος, τέλος απομακρυνθείτε, τέλος, όλες οι ομάδες να απομακρυνθούν. Ουδέ ένας θα ασχοληθεί με το αυτοκίνητο πλέον. 400Γ για τις ομάδες ΔΙΑΣ την 503 και οποιαδήποτε άλλη ομάδα, έχει διατεθεί να ακολουθήσει το όχημα, τέλος στους τομείς σας όλοι, τώρα.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …Ίσως το προλάβω.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Η εντολή είναι σαφής διακόπτουμε τώρα. όλοι οι σταυροί στους τομείς σας.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ θα επαναλάβουμε τέλος, εάν δεν σταματάει το αυτοκίνητο τέλος, διακόπτουμε, διακόπτουμε, είναι εντολή του Α100 θα διακόψετε άπαντες.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Κέντρο έχουν απομακρυνθεί οι ομάδες από το όχημα, έχω μείνει πίσω.

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Για όλους τους σταθμούς δε θα επανέλθουμε είναι η τελευταία φορά που το διαβιβάζουμε. Για όλους τους σταθμούς τέλος. Καθένας στον τομέα του και δε θα επανέλθουμε.

Ομάδα ΔΙΑΣ: …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: 400Γ, 400Γ θα ενημερώσω τις ομάδες και εσείς, να κόψουν να ακολουθούν το όχημα τέλος.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Πέραμα στην Ελπίδος …

Κέντρο ΕΛ.ΑΣ: Ποιος σταθμός διαβιβάζει και για ποιον λόγο; Όποιος σταθμός διαβιβάζει για το Hyundai… αν ακολουθεί το Hyundai κάποιος σταθμός, θα παρακαλέσουμε, είναι η τελευταία φορά που θα το διαβιβάσουμε, οποιοσδήποτε σταθμός κι αν είναι αυτός που διαβιβάζει και δεν γίνεται αντιληπτός, να διακόψετε τώρα να ακολουθείτε το όχημα. Τώρα. κι όποιος σταθμός είναι αυτός που το ακολουθεί να ενεργήσει 1-13 με το κέντρο.

Ομάδα ΔΙΑΣ: Δεν ακούνε πάνω στη μηχανή, δεν ακούνε.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here