Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στους δρόμους της Ευρώπης (φωτογραφίες)

0

Εντυπωσιακά στολισμένοι και λαμπεροί για τις γιορτές είναι οι κεντρικοί δρόμοι των μεγάλων πόλεων της Ευρώπης, που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες.

Λονδίνο, Οxford Street

Στον πιο γνωστό δρόμο του Λονδίνου, από το 1959 διοργανώνεται αυτό το μοναδικό θέαμα με τα πολύχρωμα φωτάκια «Christmas Lights». Με σχεδόν 500.000 επισκέπτες την ημέρα, η Οxford Street θεωρείται ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της Ευρώπης.

Παρίσι, Ηλύσια Πεδία

Ο πιο διάσημος δρόμος της Ευρώπης ντύθηκε φέτος στα κόκκινα. Μέχρι τις δύο τα ξημερώματα μπορεί κανεις να περπατήσει κατά μηκος της λεωφόρου και να θαυμάσει τα φώτα.

Οι φωταψίες του δρόμου έχουν κάθε χρόνο έναν άλλο «νονό». Για το 2018 είναι ο Καρλ Λάγκερφελν.

Βιέννη

Κομψός φωτισμός στο κέντρο της αυστριακής πρωτεύουσας. Ο εντυπωσιακός πεζόδρομος στο κέντρο της πόλης με τα όμορφα κτίρια του 17ου και 18ου αιώνα.

Εδώ λειτουργούν ιστορικά καφέ και  καταστήματα με μακρά παράδοση, τα οποία κάποτε εξυπηρετούσαν και την αυτοκρατορική αυλή.

Ρώμη

Εντυπωσιακός ο στολισμός και στην ιταλική πρωτεύουσα.

Την περίοδο των Χριστουγέννων οι κεντρικοί δρόμοι της Ρώμης, όπως η πολυσύχναστη Βία Κοντότι, είναι όμορφα φωταγωγημένοι, προσελκύοντας τον κόσμο που κάνει τα ψώνια του.

Βρυξέλλες

Το χαρακτήρα της κεντρικής πλατείας των Βρυξελλών διαμορφώνουν τα εντυπωσιακά κτίρια του 17ου αιώνα και το δημαρχείο του 15ου αιώνα.

Είναι το «κέντρο» των Χριστουγέννων και φιλοξενεί συχνά μικρά καλλιτεχνικά αριστουργήματα από φωτάκια.

Η κεντρική πλατεία των Βρυξελλών ανήκει στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO και είναι μια από τις ωραιότερες πλατείες της Ευρώπης.

Μαδρίτη

Πολύχρωμα φωτάκια στολίζουν το κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας.

 Γνωστοί Ισπανοί σχεδιαστές και αρχιτέκτονες έχουν μετατρέψει με τις δημιουργικές ιδέες τους πολλές πλατείες και δρόμους σε μικρά έργα τέχνης

Βερολίνο

Χιλιάδες φωτάκια στολίζουν τους κεντρικούς δρόμους του Βερολίνου.

Από τη διάσημη Κουρφυρστεντάμ μέχρι το Σένεμπεργκ ο δρόμος μήκους 4,5 χιλιομέτρων είναι στολισμένος με λαμπιόνια. Πρόκειται για 600 δέντρα γύρω από τα οποία έχουν τυλιχτεί αλυσίδες με φωτάκια συνολικού μήκους 230 χλμ. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here