Οι Κερκυραίοι ζητούν αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης με Ηγουμενίτσα, αλλιώς προτείνουν Σαγιάδα ή Πλαταριά! 

0
ËÉÌÁÍÉ ÇÃÏÕÌÅÍÉÔÓÁÓ. ÐÁÑÁÓÊÅÕÇ 3/8/2018. (Eurokinissi/ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ)

Όπως έγραψε το έγκυρο corfupress.com η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου ανέφερε, σε σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, ότι υπάρχει μεγάλη διάρκεια για τη μετάβαση από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα και επίσης  αναγκαστικά μειώνεται η ταχύτητα στον κόλπο της Ηγουμενίτσας, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορεί εν έτη 2021 να χρειάζεσαι δύο ώρες για να μεταβείς στην Ηγουμενίτσα».

Και πρότεινε ότι αν δεν προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός της πορθμειακής γραμμής Κέρκυρα Ηγουμενίτσα, θα πρέπει να αναζητηθεί εναλλακτική λύση είτε στη Σαγιάδα είτε στην Πλαταριά.

Να σημειώσουμε ότι για τη λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Κέρκυρα-Σαγιάδα έκανε μεθοδικές ενέργειες ο τότε  δήμαρχος Σαγιάδας Βαγγέλης Μάστορας, αλλά δεν πρόλαβε να τις ολοκληρώσει.

Παλαιότερα είχε δρομολογηθεί φέριμποτ στη γραμμή Κέρκυρα-Σαγιάδα, που είναι μεν πολύ πιο σύντομη από αυτή της Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας, ωστόσο ο δρόμος προς την πρωτεύουσα της Θεσπρωτίας, που συνδέει  με την Εγνατία,  δεν είναι σε καλή κατάσταση και επιπλέον το λιμάνι χρειάζεται τεχνικές παρεμβάσεις.

ΚΑΤΟΨΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here