«Αυτό που ζούμε είναι φυλακή»: Έλληνες από Κέιπ Τάουν και Ζιμπάμπουε σε καραντίνα σε ξενοδοχείο στο Φάληρο

0

Πέντε ναυτικοί που έφτασαν στο Ελ. Βενιζέλος από χώρες της Ν. Αφρικής το Σάββατο, μπήκαν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο του Φαλήρου

Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα που έφτασαν στην Ελλάδα από το Κέιπ Τάουν και τη Ζιμπάμπουε, μπήκαν σε υποχρεωτική καραντίνα.  «Κατεβήκαμε και μας φυλακίσανε αμέσως. Γιατί αυτό που ζούμε αυτή τη στιγμή είναι φυλακή», αναφέρει ένας από τους ναυτικούς.

«Κανένας δεν έχει επικοινωνήσει μαζί μας, κανένας δεν μας έχει πει θα είναι 7 και 10 ημέρες, η 10η μέρα πέφτει Κυριακή, θα έρθουν Κυριακή να μας κάνουν το covid; Η θα πάει Δευτέρα και θα πάμε 10 +1 ημέρες;» αναρωτιέται ο Ι.Μ..

Σύμφωνα με το The Toc, ο ίδιος ναυτικός αναφέρει πως κατοικεί μόνος του και απορεί γιατί βρίσκεται σε ξενοδοχείο, αφού θα μπορούσε να είναι σε καραντίνα στο σπίτι του. 

Αναφορικά με την μετάλλαξη και πότε ενημερώθηκε για αυτή, απαντά: “Πρώτη φορά την άκουσα με το που επέστρεψα στην Ελλάδα. Και όχι με το που επέστρεψα στην Ελλάδα αλλά με το που κρατήθηκα και ο λόγος που κρατήθηκα ήταν γι αυτό το πράγμα. Δεν γνωρίζαμε κάτι, δεν είχαμε κάποια ενημέρωση. Δεν θα ταξιδεύαμε διαφορετικά αν είχαμε κάποια ενημέρωση. Θα μπορούσαμε να μείνουμε στο Ντουμπάϊ κάποιες μέρες και να ταξιδέψουμε μετά από το Ντουμπάι. Υπήρχε άνθρωπος που ταξίδευε μαζί μου ο οποίος έγραψε στο PLF του ότι έρχεται από Ντουμπάϊ και πέρασε κανονικά”.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here