Πιθανά κρούσματα της παραλλαγής «Όμικρον» στην Αθήνα

0

Τα ύποπτα κρούσματα στην Αθήνα βρίσκονται υπό εξέταση και δεν σχετίζονται με τον ασθενή μηδέν της Κρήτης

Τρόμο προκαλεί η μετάλλαξη «Όμικρον», με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να δηλώνει ότι, πέρα από το κρούσμα μηδέν στην Κρήτη, υπάρχουν και άλλες ύποπτες μολύνσεις της παραλλαγής στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, διευκρίνισε ότι τα ύποπτα κρούσματα βρίσκονται υπό εξέταση και δεν σχετίζονται με το πρώτο κρούσμα της Κρήτης.

«Είναι από συμπολίτες μας που είναι σε άλλες περιοχές και ήρθαν από τις συγκεκριμένες χώρες. Αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα», σημείωσε ο κ. Πλεύρης.

Όπως επεσήμανε, η μηχανή του ΕΟΔΥ είναι σε εγρήγορση κυρίως όσον αφορά τους πολίτες που ήρθαν στη χώρα μας πριν την εφαρμογή των μέτρων για τους ταξιδιώτες από την Νότια Αφρική.

Επίσης, αναφέρθηκε στα διοικητικά πρόστιμα για τους άνω των 60 και τη συσχέτιση του πιστοποιητικού εμβολιασμού με την τρίτη δόση.

«Η πανδημία δημιουργεί ανάλογες ανάγκες στα νοσοκομεία. Πιεζόμαστε. Έχουμε πρόβλημα στις ΜΕΘ ακόμα και μετά την επίταξη γιατρών. Οι άνθρωποι που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ λαμβάνουν την ανάλογη φροντίδα. Όλες οι ιδιωτικές ΜΕΘ έχουν ενταχθεί στο ΕΣΥ» ανέφερε μεταξύ άλλων για Covid ασθενείς που παραμένουν εκτός ΜΕΘ.

Αναφορικά με τον εμβολιασμό των παιδιών, είπε πως «το 50% των παιδιών 15-17 ετών έχει εμβολιαστεί».


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here