Λ. Γρηγοράκος: Να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για όλους

0

«Πρέπει να υπάρξει μια εθνική συσπείρωση»

Την άποψη ότι ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει υποχρεωτικός για όλους εξέφρασε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος. 

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι: «Όχι άλλη καθυστέρηση, πιστεύω ότι πια πρέπει να πάμε σε οριζόντια υποχρεωτικότητα, πάντα με κάποιες εξαιρέσεις», τόνισε ο κ. Γρηγοράκος

Υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μια εθνική συσπείρωση και το πολιτικό σύστημα να πάρει μια θέση σοβαρή και υπεύθυνη για να αναχαιτιστεί η πανδημία.

Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε ότι ένα χρόνο αφού νόσησε βαριά με κορωνοϊό, ακόμα πηγαίνει σε κέντρο αποκατάστασης για φυσικοθεραπείες και γυμναστική.

Ταυτόχρονα , ο καθηγητής ιολογίας Γιώργος Σουρβίνος μίλησε για τον ασθενή μηδέν με μετάλλαξη Όμικρον που εντοπίστηκε στην Κρήτη.

«Το δείγμα από το ύποπτο κρούσμα εξετάστηκε την ίδια μέρα την οποία ήρθε στο εργαστήριο.Κανένα άλλο ύποπτο κρούσμα δεν υπάρχει στο εργαστήριο μέχρι στιγμής. Η ιχνηλάτηση έγινε άμεσα καθώς ήταν υψηλού κινδύνου κρούσμα», ανέφερε για την ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους.

Όπως εξήγησε ήταν αναμένόμενη η εμφάνιση του κρούσματος ,αλλά είναι θετικό το γεγονός ότι γνωρίζουμε την προέλευση του και ότι είναι από περιοχή που αναπτύσσεται το στέλεχος.

«Κάνουμε συνέχεια τεστ σε όλες τις επαφές του και αν κάποια από αυτές εμφανιστεί θετική θα το γνωρίζουμε γρήγορα», δήλωσε στη συνέχεια.

Ο καθηγητης ωστόσο εκτίμησε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε κι άλλα κρούσματα της Όμικρον στην κοινότητα, καθώς υπάρχει και κινητικότητα λόγω των εορτών.«Είναι αναπόφευκτο διότι οι μεταλλάξεις ταξιδεύουν γρήγορα», συμπλήρωσε.

«Αυτό που ανησυχεί για το στέλεχος Όμικρον είναι ο μεγάλος αριθμός των μεταλλάξεων που δίνει, ενώ διαθέτει χαρακτηριστικά που δεν έχουμε ξαναδεί: πιθανότητα για υψηλότερη μεταδοτικότητα, διαφυγή από τα εμβόλια, σοβαρότερη νοσηρότητα. Όλα αυτά βέβαια δημιουργούν αντικρουόμενες απόψεις. Απάντηση θα έχουμε μετά από εργαστηριακές και κλινικές μελέτες», εξήγησε ο ίδιος.


πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here