Βοσνία: Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά Σέρβων σε βάρος οκτώ ατόμων

0

Κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Βοσνίας απήγγειλαν Βόσνιοι εισαγγελείς σε βάρος οκτώ πρώην μαχητών, οι οποίοι φέρονται να είχαν βασανίσει άγρια πάνω από είκοσι Σέρβους, στην περιοχή του Λουκάβατς, στην βορειοανατολική Βοσνία, το 1992.

Οι ύποπτοι, οι οποίοι ήταν μέλη διαφόρων τοπικών πολιτοφυλακών κατά τη διάρκεια των διαφόρων πολεμικών συγκρούσεων που συνόδευσαν τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, είχαν επίσης προβεί παρανόμως στην κράτηση των Σέρβων πολιτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, τα θύματα υπέστησαν «σοβαρά σωματικά και ψυχικά τραύματα, σεξουαλική κακοποίηση, ταπεινώσεις και άλλες απάνθρωπες πράξεις», δύο εκ των οποίων τελικώς κατέληξαν.

Οι εισαγγελείς θα καλέσουν 42 μάρτυρες, για να στηρίξουν το κατηγορητήριο, το οποίο πρέπει πρώτα να εγκριθεί από τις βοσνιακές δικαστικές αρχές, για να προχωρήσει η δίκη.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλά εκατομμύρια έμειναν άστεγοι, κατά τη διάρκεια των πολεμικών συρράξεων της πρώην Γιουγκοσλαβίας.


kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here