Τερψιθέα: «Καταδικάζουμε κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο»

0

Ανακοίνωση που καταδικάζει τα επεισόδια εξέδωσε η Τερψιθέα!

Σοκ προκάλεσαν τα επεισόδια που έγιναν ανάμεσα στην Τερψιθέα και τον Ηρακλή Περιστερίου στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Αθηνών.

Η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας, εξέδωσε ανακοίνωσε στην οποία καταδικάζει τα επεισόδια, στα οποία βγήκαν κατσαβίδια και γκλοπ, με οπαδούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η Τερψιθέα:

«Με αφορμή τα θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης μεταξύ των αντρικών ομάδων Τερψιθέας – Ηρακλή Περιστερίου στο γήπεδο της Τερψιθέας, η Διοίκηση του σωματείου και σύσσωμο το σύνολο  των υποστηρικτών-γονέων αθλητών του Συλλόγου μας καταδικάζουν απερίφραστα κάθε εκδήλωση βίας με πρόσχημα το ποδόσφαιρο.

Ο Αθλητικός Όμιλος Τερψιθέας, μετά από πολλή μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία χρόνια, έχει μετασχηματιστεί δομικά και οργανωτικά, από μια ομάδα πρωταθλητισμού των Ερασιτεχνικών κατηγοριών, σε μια κυψέλη αθλητών διαφόρων ηλικιακών βαθμίδων και αθλημάτων. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι οι ακαδημίες ποδοσφαίρου του Ομίλου αριθμούν σχεδόν 300 παιδιά.

Η προσπάθεια μας για μαζικό Αθλητισμό, σε μια τόσο δύσκολη οικονομικά περίοδο και σε μια γειτονιά της Γλυφάδας, αρκετά χιλιόμετρα από την φωτεινή και πλούσια Πλατεία της, είναι άκοπη και διαρκής και έτσι θα συνεχίσει να είναι, εφόσον ο Αθλητισμός μοιάζει πλέον να είναι η μόνη διέξοδος για τους νέους της γειτονιάς μας.

Το μεσημέρι του Σαββάτου στην αναμέτρηση της ομάδας μας με τον Ηρακλή Περιστερίου γίναμε μάρτυρες θλιβερών γεγονότων, από μια προφανώς δοδημένη ολιγομελή ομάδα ατόμων, αγνώστων σε εμάς οι οποίοι ενήργησαν με τέτοιο τρόπο, ώστε να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια όλων των φιλάθλων που παρακολουθούσαν τον εν λόγω αγώνα.

Δυστυχώς οι ενέργειές τους αμαύρωσαν το Αθηναϊκό ποδόσφαιρο, την Ομάδα μας και τις προσπάθειες όλων μας στον ΑΟ Τερψιθέας, δηλαδή των γονέων που έχουμε αναλάβει διοικητικά τα τελευταία χρόνια αυτή την προσπάθεια.

Σε τέτοια φαινόμενα, είμαστε πεπεισμένοι πως ο δρόμος για την εξυγίανση περνάει μέσα από την συνεργασία. Θα πρέπει η Πολιτεία, η ΕΛ.ΑΣ., οι τακτικές δικαστικές και ποδοσφαιρικές αρχές να ενεργήσουν άμεσα, ώστε να απομονωθούν και να τιμωρηθούν οι φυσικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών, καθώς η αντιμετώπιση της βίας στους αθλητικούς χώρους απαιτεί πολιτική βούληση, συνεργασία, σχεδιασμό και έμφαση στην πρόληψη και την καταστολή. Από την πλευρά μας, καταβάλλουμε τιτάνια προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου.

Η Διοίκηση του Α.Ο. Τερψιθέας θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον υγιή φίλαθλο κόσμο της ομάδας του Ηρακλή Περιστερίου, τους παράγοντές του, τους διαιτητές και ποδοσφαιριστές που διατήρησαν την ψυχραιμία τους αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της Τερψιθέας για την αυτονόητη κόσμια υποστήριξή του στην ομάδα. Η άμεση, ήρεμη και αδιαμαρτύρητη αποχώρησή τους από το γήπεδο, όταν αυτό έγινε απαιτητό από τους υπεύθυνους διεξαγωγής του αγώνα, είναι μία μικρή πρώτη νίκη της Ομάδας μας, για τη νέα εποχή που οραματιζόμαστε και πασχίζουμε».


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here